Hranom protiv celulita


Iako nema brzinskog leka za celulit, postoji mnogo namirnica koje zahvaljujući svojim bogatim sastojcima pomažu da se smanji vidljivost celulita.Ako vas muči celulit, razmislite o tome da neke od ovih namirnica uključite u svoju svakodnevnu ishranu.

Špargle:
Pomažu da se ojačaju vene i kapilari i kontrolišu krvni pritisak. One su takođe dobar izvor vitamina A, B i C.
Banane:
Izvrsne za zdravlje krvnih sudova i znatno pomažu zdravoj cirkulaciji. One su i dobar izvor kalijuma, vitamina B6 i magnezijuma.

Brokoli:
Sadrži alfa lipoičnu kiselinu, koja pomaže sprečavanje, stvrdnjavanje i raspadanje kolagena uzrokovano šećerom. On je, takođe, dobar izvor selena i kalcijuma.
Citrusno voće:
Pomorandže, grejpfrut, limun, mandarine - sve ove voćke su izvrstan izvor vitamina C. Pomorandža sadrži bioflavonoide koji poboljšavaju cirkulaciju i jačaju kapilare.
Riba:
Losos, sardine, tuna, pastrmka i grgeč imaju mali udeo masnoća i mnogo proteina i minerala važnih u borbi protiv celulita. Takođe su odlični izvori esencijalnih masnih kiselina.
Kruške:
izvrsne za detoksikaciju, odnosno pomažu telu da se reši štetnih materija, pomažu limfni sistem. Dobar su izvor vlakana i kalijuma.
Ananas:
Ima protivupalno delovanje koje može da pomogne protiv zadržavanja tečnosti i u lečenju oštećenih kolagenskih vlakana. Istovremeno je i dobar izvor vitamina C.
Avokado:
Sadrži esencijalne masne kiseline koje poboljšavaju zdravlje kože i cirkulaciju.