Male mudrusti za zdrav zivot


Postoje ljudi koji tokom života „ne pokupe“ ni jednu prehladu, a o težim oboljenjima da i ne govorimo. Evo u čemu je njihova tajna.

Ima i onih koji su uspeli da pobede razne bolesti, jer su se pridržavali ovih saveta.

Masaža je veoma bitna za balans u organizmu, jer može da smanji osećaj anksioznosti zbog čega pada nivo stresa. Dovoljno je na masažu otići jednom mesečno.

Osobe koje vešto izbegavaju grip, kažu da im hladan tuš pomaže kada osete pad energije. Dovoljno je svakodnevno istuširati se hladnom vodom oko minut i neizbežan je osećaj blagostanja.Redovno prezraciti prostor gde radimo, stan ili kucu.

Pranje ruku prva je aktivnost koja se preduzima u sprečavanju bolesti. Ruke bi sapunom trebale da se peru najmanje 20 sekundi a mnogo je zdravije ruke prati tvrdim sapunima umesto tecnih.


Kao prevencija kod prehlade preporučuju se namirnice bogate vitaminom C i cink. Dakle, kako se ne bi prehladili popijte vitamin C, a ukoliko se prehladite konzumirajte cink da bi prehlada prošla što brže i bezbolnije.

Beli luk je možda najbitnija namirnica za sveopšte zdravlje organizma, naravno organski. Bogat je antioksidantima koji jačaju imunitet i bore se sa upalama.

Ipak najbitnija stvar jeste, kako kažu stručnjaci, da se razmišlja pozitivno. Utvrđeno je da osobe koje pozitivno razmišljaju, proizvode veće količine antitela.

Stručnjaci poručuju da se pozitivan stav vežba i da ukoliko je potrebno treba konsultovati trenere ličnog razvoja.