Partizan i Malme igraju za pomoć ugroženima od poplava

BEOGRAD - Treneri fudbalera Partizana i Malmea Marko Nikolić i Age Hareide izjavili su danas da im je drago što će humanitarnom utakmicom pomoći ugroženima od poplava, ali su istakli i da će taj duel biti dobra provera pred start kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Ovaj meč ima dva aspekta. Prvi i važniji je humanitarni, a drugi je provera za novu sezonu i kvalifikacija za Ligu šampiona. Igramo protiv jakog rivala koji je prvak Švedske, ovo će biti dobra prilika da navijači napune stadion", rekao je Nikolić na zajedničkoj konferenciji za novinare u beogradskom hotelu Holidej In.

On je dodao da bi u timu crno-belih trebalo da bude i Marko Lomić koji trenira sa Partizanom, ali još nije potpisao ugovor.

Trener Malmea Age Hareide istakao je da je srećan što sa svojom ekipom može da pomogne svima u Srbiji, ali i regionu koji su bili pogođeni katastrofalnim poplavama.
"U Skandinaviji ima dosta ljudi sa Balkana i dobro je što na ovaj način održavamo prijateljstvo. Ovde sam bio kao mlad fudbaler pre 40-ak godina i drago mi je što sam dobio priliku da ponovo dođem. Od fudbalera sa Balkana možemo mnogo toga da naučimo, uostalom, zovemo ih "evropskim Brazilcima"", istakao je on.

Utakmica će se igrati sutra od 20.45 na stadionu Partizana, a ulaznice će koštati 200 i 400 dinara, a prihod će biti uplaćen kao pomoć ugroženima od poplava.

Izvor; Tanjug