Obradović: Đoković i Tipsarević žele da igraju

BEOGRAD - Selektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović rekao je danas da Novak Đoković i Janko Tipsarević žele da igraju u baražu za opstanak u Dejvis kupu, ali da je još rano praviti prognoze u kakvom sastavu će nacionalni tim nastupiti protiv selekcije Indije.

"Razgovarao sam sa Jankom i sa Novakom i oni su maksimalno spremni, ali suviše je dug period do septembra i meča s Indijom da mogu sa sigurnošću reći da će biti spremni da igraju. U svakom slučaju postoji dobra volja i imam utisak da se energija naše reprezentacije ponovo formira s onom snagom i intenzitetom koji je već bio prisutan kada smo osvojili "salataru", kao i prošle godine kada smo stigli do finala", rekao je Obradović za sajt Teniskog saveza Srbije (TŠ).

On je dodao da očekuje veoma težak i neizvestan meč jer se igra u završnom delu sezone kada je većina tenisera zbog naporne sezone.
"Imamo specifičnu situaciju da nam je još uvek neizvestan povratak na teren Tipsarevića i Troickog, koji će imati samo dva meseca da uđe u takmičarsku formu koja bi bila dovoljna da stekne preko potrebno samopouzdanje za jedan ovako težak meč. Ono što je jako pozitivno u ovom trenutku je činjenica da su oni svesni da nisu dali svoj maksimum, da mogu još da pruže u reprezentraciji. Pred njima je još nekoliko sezona vrhunskog tenisa i uveren sam da će biti spremni za nove izazove i podvige kako bi napravili još dobrih rezultata", rekao je Obradović.

Selektor je istakao da je cilj da Srbija ima što više kvalitetnih igrača, a ne samo jednog ili dvojicu, kako se njihovo odsustvo ne bi odrazilo na rezultate tima.
"Imamo još igrača koji su se pojavili u međuvremenu, Dušan Lajović, Filip Krajinović, a dolaze i mladi igrači poput Nikole Milojevića, Peđe Krstina i drugih. Cilj je da ostanemo u Svetskoj grupi. Sledeća godina je pripremna za Olimpijske igre, ali možda je važnije da održimo duh i energiju reprezentacije", poručio je Obradović.

On je dodao da će u narednom periodu "skenirati" indijski tim, koji je Srbija imala prilike da pobedi pre tri godine u Novom Sadu.

Mečevii plej-ofa Dejvis kupa Svetske grupe na programu su od 12. do 14. septembra u Indiji.

Tanjug