Sutra je derbi: Zvezda i Partizan 145. put igraju za bodove


BEOGRAD - Utakmicama 11. kola ovog vikenda nastavlja se takmičenje u fudbalskoj Superligi Srbije, a svi dueli biće u senci 145. večitog derbija između Crvene zvezde i Partizana.

Ovaj duel u velikoj meri mogao bi da utiče na dalji tok šampionske trke, jer bi se Partizan u slučaju pobede "odlepio" na sedam bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu. Ukoliko pobede crveno-beli, prići će na bod večitom rivalu.

Ono što je izvesno je da i jedna i druga ekipa dosadašnji deo šampionata igraju veoma promenljivo, po sistemu toplo-hladno, što nikako ne može da zadovolji ukuse navijača. Takođe oba kluba imaju finansijske probleme, ali i povremene "trzavice" u upravama. Ko bude uspeo lakše da zaboravi na dosadašnje probleme, verovatno će biti bliži pobedi.

Trener Zvezde Slaviša Stojanović sigurno neće moći da računa na povređenog Aleksandra Kovačevića, dok će Miloš Ninković nastupiti sa zaštitnom kacigom.

Šef stručnog štaba Partizana Vuk Rašović ne bi trebalo da ima ozbiljnije probleme pri sastavljanju ekipe, barem kada su u pitanju povrede igrača.

Za poraz Partizana "navijaće" i ekipe Vojvodine i Čukaričkog, koje bi u tom slučaju mogle da izbiju na čelo tabele.

Vojvodina će u Novom Sadu dočekati kragujevački Radnički kojem ove sezone predstoji velika borba za opstanak u elitnom srpskom fudbalskom takmičenju. Najprijatnije iznenađenje u dosadašnjem toku šampionata, ekipa Čukaričkog gostuje subotičkom Spartaku.

Poslednjeplasirana ekipa na tabeli, Rad gostuje kruševačkom Napretku, koji je u prošlom kolu osvojio bod protiv Partizana. Drugi "davljenik", Donji Srem dočekaće niški Radnički, koji je u poslednjem meču remizirao sa Crvenom zvezdom.

Užička Sloboda, koja loše igra od početka sezone, imaće težak zadatak pošto gostuje osvajaču nacionalnog kupa, Jagodini.

Šansu da se ponovo približi ekipama u vrhu imaće Voždovac koji će na svom super-modernom stadionu dočekati Novi Pazar, dok će Javor u Ivanjici ugostiti OFK Beograd u pokušaju da zabeleži tek drugu pobedu kod kuće ove sezone.

Parovi 11. kola:
Sutra igraju: Javor - OFK Beograd (13.30), Napredak - Rad (13.30), Donji Srem - Radnički Niš (13.30), Vojvodina - Radnički Kragujevac (16.30), Crvena zvezda - Partizan (18).

U nedelju se sastaju: Spartak - Čukarički (13.30), Voždovac - Novi Pazar (18), Jagodina - Sloboda (19).

TABELA: Partizan 21, Vojvodina 19, Čukarički 18, Crvena zvezda 17, Radnički Niš 15, Jagodina 15, Novi Pazar 14, Spartak 14, itd.


Tanjug