Partizan u Jerusalimu

Fudbaleri Partizana su se vratili iz Tel Aviva, gde su prethodne dve nedelje brusili formu za prolećnu sezonu, a na putu do Beograda svratili su u Jerusalim, gde su posetili Zid plača i grob Isusa Hrista.

Za četiri sata, koliko su crno-beli imali vremena za svoje hodočašće po Svetom gradu, kapiten Saša Ilić i drugovi stigli su sve da vide, a naravno i da se slikaju na Maslinovom brdu, odakle se vidi ceo grad Jerusalim.
Iako su mogli od trenera Avrama Granta da saznaju sve o znamenitostima koje nudi njegov Izrael, fudbaleri Partizana imali su posebnog vodiča koji im je na srpskom jeziku ukratko ispričao istoriju Jerusalima.
- Fantastičan je osećaj dok se nalazite u jednom od najstarijih gradova na planeti, dok koračate ulicama po kojima su pre vas koračali Isus Hrist, Mojsije i Muhamed - pokazao je Lazar Marković dobro poznavanje istorije, što i nije čudno imajući u vidu da još ide u školu.

Avram Grant je, inače, zadovoljan pripremama crno-belih u njegovoj zemlji, pre svega što su povrede zaobišle igrače, ali i zbog činjenice da su njegovi izabranici u tri kontrolna meča ostvarili isto toliko pobeda s ubedljivom gol razlikom 9:2.
- Partizan je ekipa koja u svakom meču želi da postigne što više golova. To i jeste naš cilj. Ne može da se dobije svaka utakmica, ali barem svakom meču može da se priđe sa željom za pobedom i dobrom igrom. Raduje me broj postignutih golova u ova tri pripremna meča, ali sam primetio da je Partizan u prvom delu sezone često pobeđivao i sa 1:0, što takođe pokazuje i da ekipa ima dobar karakter, što nam je i te kako potrebno. Naravno, naš stav je da treba pobeđivati i sa što više postignutih golova, ali potreban nam je i balans pozadi. Bitno je i ne primati golove - jasan je Stanojevićev naslednik.