Zvezda pobedila Rad, na tribinama bez incidenata


BEOGRAD - Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas Rad u derbiju 12. kola sa 1:0, golom Nenada Milijaša u 10. minutu iz slobodnog udarca i ponovo smanjili zaostatak za Partizanom za samo jedan bod.

Crveno beli su mogli i ubedljivije da slave ali je Dragan Mrđa u 58. minutu promašio jedanaesterac, odnosno njegov udarac je zaustavio mladi golman Rada Flip Kljajić.

Atmosfera na tribinama zahvaljujući obezbeđenju bila je sportska, a jedini "mali incident "dogodio se početkom drugog poluvremena kada su navijači Crvene zvezde zapalili nekoliko baklji.

Policija je uoči i za vreme meča bila veoma rigorozna, a prema izgveštaju reportera Tanjuga, na poluvremenu je nekoliko navijača Crvene zvezde, koji su pokušali da zapale baklje, uhapšeno i "maricom" odvezeno u policijsku stanicu.

Navijači Crvene zvezde i Rada bili su razdvojeni, pristalice gostujućeg tima su tradicinalno bili smešteni na zapadnoj tribini, dok su navijači Rada koji su posle dužeg vremena bodrili svoj tim na Vračaru, bili na istočnoj tribini.

Policija je "fizički" razdvojila navijače, pošto su pristalice Crvene zvezde došle na stadion i posle meča napustile stadion ulicom Gospodara Vučića dok su domaći navijača došli i otišli sa stadiona ulicom Vojislava Ilića. Pre i posle meča iz bezbednosnih razloga obe ulice su bile zatvorene za saobraćaj.

Odigrano juče:

Vojvodina - Javor 2:2
Partizan - Donji Srem 3:2
Sloboda - Napredak 2:1
Radnički Kragujevac - Čukarički 0:1
Novi Pazar - Spartak 3:0
Radnički Nš - Voždovac 2:1
OFK Beograd - Jagodina 3:2

Tabela: Partizan 24 boda, Crvena zvezda 23, Radnički Niš 21, Vojvodina 21, Čukarički 21, , Novi Pazar 20, Jagodina 18, Spartak 17, itd.

Stojanović: Milijaš je trebalo da izvede penal

Trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović ocenio je danas da je zadovoljan pobedom protiv Rada, ali ne i igrom svoje ekpe.
"Hteli smo da potvrdimo pobedu protiv Partizana od prošle nedelje. Nije bio lako, ali kao sto sam rekao pre utakmice, Rad ne zaslužuje donji deo tabele, jer imaju puno perspektivnih igrača. Uvek je teško posle derbija, utakmica nije bila lepa za oko, ali je najbitnije da smo osvojii bodove", rekao je Stojanović na konferenciji za novinare.

On je dodao da nije zadovoljan igrom jer njegov tim nije imao veliki posed lopte. Stojanović se osvrnuo na promašen penal napadača svoje ekipe Dragana Mrđe.
"Treba da vidim šta se dešavalo, tek ću saznati razloge zbog kojih je on uopšte izvodio jedanaesterac", rekao je Stojanović i dodao da se zna da Milijaš u Zvezdi izvodi penale.

Trener Rada Slađan Nikolić rekao je da je, osim u previh 20 minuta, zadovoljan prikazanom igrom svog tima.
"Sve što smo se dogovorili, to smo uradikli, osim u prvih 20 minuta, kada je Zvezda bila dominantnija. Imali smo sansu preko Mihajlovića, ali je nismo iskoristili", rekao je Nikolić. On je naglasio da ima zamerke na suđenje, ali je dodao da je mlad trener i da zbog toga ne želi da ga komentariše.

Privedeno 25 osoba zbog nedoličnog ponašanja

Tokom fudbalske utakmice Rad - Crvena Zvezda policija je privela 25 osoba zbog nedoličnog ponašanja, ali nisu zabeleženi sukobi navijačkih grupa, niti remećenje javnog reda i mira, rečeno je danas Tanjugu u MUP-u Srbije.

Reč je o pojedinačnim slučajevima nedoličnog ponašanja na sportskim terenima koji će biti procesuirani, dodaju u MUP-u.

Derbi utakmicu 12. kola fudbalskog šampionata Srbije Rad - Crvena Zvezda pratilo je 2.000 gledalaca.

Tanjug, 10.11.2013