Partizan nerešeno protiv Javora, zvižduci na tribinama


BEOGRAD - Fudbaleri Partizana i Javora igrali su u Beogradu nerešeno 0:0, u preostaloj današnjoj utakmici osmog kola Superlige Srbije.

Domaćin je priredio razočaranje navijačima na 68. rođendan Sportskog društva crno-belih. Neorganizovanom, jalovom igrom izabranici Vuka Rašovića nisu umeli da nađu rešenje pred mrežom požrtvovanih Ivanjičana, koji su bili na korak od iznenađenja u Humskoj.

Oba tima stvorila su više povoljnih šansi, ali su mreže na kraju ostale netaknute, pa je Partizan napravio novi korak nazad u trci za odbranu titule.

Navijači su zvižducima ispratili crno-bele, koji sada sa utakmicom više beže tri boda drugoplasiranom Čukaričkom, a četiri glavnim rivalima Crvenoj zvezdi i Vojvodini.

Meč je na kratko prekinut u 68. minutu zbog bakljade koju su priredile pristalice Partizana.

Partizan - Javor 0:0

Odigrano ranije danas:
Sloboda - OFK Beograd 2:2 (Galvao 11, Babić 45 - Damjanović 8, 86)
Radnički Kragujevac - Voždovac 1:1 (Beljić 8. penal - Obradović 21)
Spartak - Donji Srem 2:1 (Nosković 15, Torbica 65 - Lukić 34)
Novi Pazar - Napredak 1:1 (Lotinac 36 - Bajić 6)

Sutra se sastaju Rad - Vojvodina (15 sati), Radnički Niš - Jagodina (18) i Čukarički - Crvena zvezda (19).

Rašović: Mladi igrači teško nose pritisak

Trener fudbalera Partizana Vuk Rašović rekao je posle razočaravajućeg remija da njegovi mladi igrači teško izlaze na kraj sa velikim pritiskom i očekivanjima navijača.

Crno-beli su večeras na domaćem terenu odigrali bez golova protiv Ivanjičana (0:0), u utakmici osmog kola Superlige Srbije, pa su zvižducima ispraćeni sa terena.
"Ekipa koja je istrčala na teren je pružila je maksimum. Međutim, nije išlo kako smo želeli i planirali, nismo iskoristili šanse i rezultat je ovakav kakav je. Imamo dosta mladih igrača u timu i sigurno je da oni osećaju veliki pritisak zbog očekivanja navijača", izjavio je Rašović posle meča.

On je dodao da sa mladim timom treba imati strpljenja.
"Želeli smo pobedu i sigurno je da moramo mnogo bolje. Moramo da nastavimo da radimo i nastojimo da ispravimo greške u igri, a pre svega u realizaciji", kazao je Rašović.

Aktuelni državni prvak u narednom kolu gostuje ekipi Jagodine.


Izvor; Tanjug