Crvena Zvezda torta


Sastojci;

850 g secera
500 g samlevenih oraha
sok od 2 pomorandze
150 g masla
11 jaja
kora od pomorandze
2 kasicice ruma
ekstrakt maline i malo vode

Priprema:
Pola kilograma secra, 6 zumanaca i 1 celo jaje mutiti pola sata. U izmuceni secer i zumanca dodati cvrsto ulupan sneg od 6 belanaca i pola kilograma samlevenih oraha, prethodno malo prepecenih u pecnici. Kalup namazati maslom, posuti brasnom i masu sipati u njega. Tortu peci na umerenoj vatri. Pecenu tortu izruciti iz kalupa odmah pa kad se ohladi, preseci je na dva dela i nadenuti ovim nadevom.

Nadev:
200 g secera dugo mutiti sa 4 zumanceta. U izmucena zumanca dodati istruganu koru od pomorandze, sok od 2 pomorandze i 2 casice ruma. Sada stavite serpu na stednjak i zicom lupati dok se sneg ne zgusne. Moze se serpa isto staviti na jaku vatru, samo u tom slucaju spustiti serpu u drugi sud sa vrelom vodom, pa kuvati. Zgusnut krem skinuti sa stednjaka i mesati ga dok se ne ohladi. U krem dodati 150 g zasebno i penasto umucenog masla i njime nadevati tortu. Istim kremom premazati tortu spolja i sa strane i prevuci je glazurom.

Glazura:
150 g secera, malo vruce vode i malo ekstrakta od maline pomesati i kuvati dok se sirup ne zgusne. Sada ga skinuti sa stednjkaa i dalje mesati, pa mlakim preliti preko torte u obliku sah polja ili strafti, praveci crveno bele pruge. Ostaviti da se osusi.