Partizan nemoćan protiv Barselone


BEOGRAD - Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Beogradu od ekipe Barselone sa 82:64 (11:17, 27:15, 26:12, 18:20) u utakmici 6. kola A grupe Evrolige.

Meč je odigrana u hali Pionir pred 7.500 gledalaca, a sudili su Boris Rižik (Ukrajina), Olegs Latisevs (Letonija) i Robert Viklicki (Češka).

PARTIZAN: Aranitović, Lovernj 9, Dalo 2, Milutinov, Milosavljević 10, Bogdanović 24, Gagić 6, Musli 2, Šalić, Andrić, Kinzi 11, Bezbradica.

BARSELONA: Pulen 13, Dorsi 7, Sada 4, Uertas 3, Abrines 19, Navaro 5, Todorović, Papanikolau 8, Hezonja 3, Lampe 9, Nahbar 3, Tomić 8.

Za razliku od ranijih susreta dva kluba, kada je Partizan uspevao da namuči ili eventualno pobedi slavni španski klub, večeras nije bio ni blizu toga. Crno-beli su veoma dobro počeli meč, ali bez pomoći povređenog Lea Vestermena bilo je pitanje vremena kada će do izražaja doći kvalitet i duža klupa gostiju.

Amerikanac Tarens Kinzi preuzeo je odgovornost na sebe i ubacio sedam od prvih devet poena za domaćina. Ubrzo su mu se priključili Bogdanović i Milosavljević, pa su crno-beli u jednom trenutku poveli i osam poena razlike (14:6).

Vođstvo Partizana, ipak, nije dugo trajalo. Početkom druge deonice košarkaši Barselone zaigrali su znatno angažovanije u napadu i odbrani, pogodili su nekoliko laganih poena i serijom 10:2 vratili se u igru. Pitanje pobednika rešeno je u nastavku meča kada je došlo do ogromnog pada u igri srpskog šampiona.

Katalonci su bili ubedljivi u trećoj četvrtini, serijom 14:2 prelomili su meč, došli do plus 20, a zatim mirno čuvali prednost do kraja.

Iako je Evroliga novčano kaznila Partizan zbog ponašanja navijača na utakmici protiv Fenerbahčea, u prvom poluvremnu jedan od sudija pogođen je tvrdim predmetom. Obezbeđenje je brzo reagovalo, pronašlo momka koji je to učinio i izveli ga iz dvorane.

Košarkaši obe ekipe na dresovima nisu imali pezimena već natpis "One team", čime su učestvovali u humintarnoj akciji koju Evroliga ove godine sprovodi u partnerstvu sa organizacijom "Specijalna Olimpijada", a ima za cilj promociju uključivanja ljudi sa intelektualnim invaliditetom u društvene tokove putem sporta.

Partizan u narednoj rundi očekuje možda i odlučujući meč za plasman u Top16 fazu takmičenja protiv Nantera u Parizu.

Tanjug, 21.11.2013