Srpski programeri predstavili igru o preživljavanju u svemiru


BEOGRAD - Kako preživeti u surovim uslovima svemira i izaći na kraj sa sa vakuumom, ekstremnim temperaturama i radijacijom iskusiće igrači video igre “Hellion”, koja je u procesu nastanka u beogradskom studiju Zero Gravity.

Svemirska multiplejer (za više osoba preko interneta) simulacija “Hellion” igračima će ponuditi da upravljaju brodovima, istražuju napuštene stanice i skupljaju resurse.

Prema rečima autora igre, ono što je izdvaja od drugih video-igara i stavlja rame uz rame sa velikim svetskim naslovima je izuzetna grafika i inovativno iskustvo u igri (gameplay).

“Hellion” se trenutno nalazi na “Steam Greenlight” programu, koji omogućava programerima da prikažu prve verzije svojih igara kako bi igrači glasali za njih.

Oni projekti koji prikupe najviše glasova moći će, u saradnji sa kompanijom Steam, da završe igru i da je plasiraju na tržište.

Ambiciozni projekat domaćeg studija prvi put je predstavljen široj javnosti na Reboot Develop konferenciji krajem aprila u Splitu, a velika svetska imena, kao i lideri iz gejming industrije u regionu imali su samo reči hvale za igru beogradskog studija.

Ljubitelji video igara kojima bi želeli da istražuju svemir mogu beogradski tim da podrže glasanjem za “Hellion” na sajtu <http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/stats/674415611>.

Tanjug