Pazarci tri meča bez publike,Nikoliću tri meseca suspenzije


BEOGRAD - Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (F S S) kaznila je Novi Pazar sa tri utakmice na domaćem terenu bez prisustva publike, a trenera Partizana Marka Nikolića suspendovala na tri meseca, epilog je incidenata na prvenstvenoj utakmici 14. kola odigranoj 30. novembra u Novom Pazaru.

Pazarci su kažnjeni još i novčano sa milion dinara, a Nikolić sa 300.000 dinara.

U obrazloženju donesenih odluka predsednik Disciplinske komisije FS S Žarko Stevanović naveo je da je u slučaju FK Novi
Pazar reč o novom u nizu prekršaja "i izrečena disciplinska mera je kumulativna za sve prethodne".
"Podsećam, Pazarci su bili kažnjeni sa dve utakmice igranja kod kuće sa zatvorenom tribinom Sever, izricane su im uslovne disciplinske mere, druge različite kazne, uključujuci i novčane, tako da smo sve to uzeli u obzir prilikom izricanja današnje odluke. Na mecu protiv Partizana ustanovljena je slaba organizacija susreta, nedolično ponašanje navijača domaćeg kluba i ubacivanje raznih sredstava u teren, od kojih je jedna petarda pogodila u glavu trenera Partizana Nikolića", rekao je
Stevanović za sajt FS S i dodao da je trener Partizana Nikolić takođe u tekućem delu šampionata često ponavljao prekršaje i zbog toga je kažnjavan.

"Poslednja uslovna kazna mu je upravo istekla, pa je i o njemu odlučivano kao prema nekome ko je ponavljao greške. Kazna Nikoliću počinje da teče od momenta izricanja mere suspenzije, znači od 11. decembra", kazao je predsednik Disciplinske komisije FS S.

Meč između fudbalera Novog Pazara i Partizana obeležili su brojni incidenti domaćih navijača, koji su započeti već u 10. minutu kada je petardom pogođen trener Partizana Nikolić, nakon čega je usledio trominutni prekid.

Nikolić je u nekoliko navrata vređan sa tribina, a u poslednjih 20 minuta utakmice dobio je crveni karton zbog prigovora sudiji posle poništenog gola Vladimira Volkova zbog ofsajda.
Susret je završen nerešenim rezultatom 1:1.

Tanjug