FS Srbije kaznjen sa 50.000 franaka, Simunicu dva meca
CIRIH - Disciplinska komisija Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) kaznila je danas Fudbalski savez Srbije (FSS) sa 50.000 švajcarskih franaka (44.854 evra) zbog propusta u organizacije utakmice sa Hrvatskom (1:1) u kvalifikacijama za prvenstvo sveta u Brazilu.

Navijači Srbije tokom meča zapalili su nekoliko baklji, lomili i palili stolice, a istim su gađali i hrvatskog reprezentativca Josipa Šimunića nakon brutalnog starta nad Miralemom Sulejmanijem.

Upravo za taj start, odnosno za crveni karton koji je dobio, Šimunić je kažnjen sa samo dve utakmice, što je dobra vest za Hrvate, s obzirom da će propustiti mečeve sa Belgijom i Škotskom u finišu kvalifikacija, ali će biti na raspolaganju selektoru Igoru Štimcu za novembarske mečeve baraža.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Zoran Laković rekao je danas da će nacionalni savez sačekati obrazloženje, ali da se najverovatnije neće žaliti.
"Sačekaćemo obrazloženje, ali verovatno se nećemo žaliti, jer i pored dobre organizacije, koju su pohvalili delegat i komesar za bezbednost, ipak je bilo nekoliko propusta, upaljenih baklji, lomljenja stolica, zviždanja gostujućoh himni i određenih povika sa tribina", izjavio je Laković Tanjugu.

Tanjug