Zvezdi dva meča bez publike, Vujošević ponovo plaća sako

BEOGRAD - Direktor takmičenja Košarkaške lige Srbije Dragan Gogić kaznio je danas Crvenu zvezdu sa dva meča bez publike, dok će trener Partizana Duško Vujošević morati ponovo da plati 34.500 dinara zbog skidanja sakoa na četvrtom meču finala plej-ofa Superliga.

U saopštenju se ne navodi tačno zašto je Zvezda kažnjena, ali se poziva na članove disciplinskog pravilnika i propozicija takmičenja koji se odnose na lošu organizaciju utakmicu.

Košarkaš Zvezda Jaka Blažič kažnjen je sa 11.500 dinara zbog tehničke greške.

Klub sa Malog Kalemegdana kažnjen je sa 69.000 dinara zbog slabe organizacije redarske službe, sa 115.000 dinara zbog nesportskog ponašanja gledalaca i još 138.000 dinara zbog ubacivanja čvrstih predmeta na teren.

Partizan je kao klub zaradio kaznu od 23.000 dinara jer su njegovi navijači ubacivali meke predmete na teren i 69.000 dinara zbog paljenja baklji na tribinama.

Partizan je u subotu u hali Pionir u četvrtom meču finala plej-ofa posle produžetka savladao Crvenu zvezdu sa 95:87, rešio seriju u svoju korist sa 3:1 i osvojio 13. uzastopnu titulu šampiona Srbije.

Utakmicu je obeležio i incident po završetku kada je jedan od navijača Zvezde ukrao šampionski pehar sa stola pored terena i odneo na tribinu gde su bili smeštene najvatrenije pristalice crveno-belih koje su ga polomile.

Izvor; Tanjug