Nega koze u letnjim danima


Leti je koži potrebna posebna njega, a da biste je pripremili na velike vrućine, iskoristite namirnice koje imate u svojoj kuhinji za revitalizaciju, hidrataciju i osvežavanje lica, koje je često na udaru znoja.


Maska za sjajnu kožu

Pomešajte dve kašičice izgnječene bundeve, kašičicu jabukovog sirćeta i pola kašičice vodice od ružinih latica. Dobijenu mešavinu nanesite na lice i ostavite 10 do 15 minuta i potom isperite toplom vodom. Maska čisti i otpušava pore, a koža postaje sjajna.


Hidrirajuća maska

Leti je najbitnije nahraniti kožu, koja zbog velikih vrućina lako dehidrira, a za to je savršena maska od banane i avokada. U posudu stavite pola banane i pola avokada i sve izgnječite. Mešavinu stavite u frižider na pola sata da se rashladi. Nakon toga je nanesite na lice i ostavite da deluje 15 minuta i isperite toplom vodom.


Maska protiv akni

Velike vrućine, preterano znojenje i prljavština pospešuju pojavu akni. Ako želite da ih se rešite, napravite masku od kamilice i nane. U posudu stavite kašičicu sušene kamilice, kašičicu sveže iseckane nane, kašičicu meda i jedno jaje i pomešajte. Mešavinu nanesite na lice i vrat i pustite da deluje oko 10 do 15 minuta. Nakon toga isperite mlakom vodom.


Maska za sve tipove kože

Maska od avokada i šargarepe u trenutku čisti kožu, a jednako dobro odgovara svim tipovima kože zato što je bogata vitaminima B i K, koji koži vraćaju elastičnost. U posudu stavite jednu kuvanu šargarepu i pola avokada koje ste prethodno zgnječili i dodajte kašičicu maslinovog ulja. Mešavinu nanesite na lice i nakon 20 minuta isperite mlakom vodom.


Protiv iritacije

U posudu pomešajte dve kašike meda i 1/4 rikota sira. Nakon što ste očistili lice, nanesite dobijenu mešavinu i pustite da deluje od 15 do 20 minuta. Isperite toplom vodom.