Zdravo Gost, ako čitate ovo, to znači da niste registrovani. Kliknite ovde da se registrujete u nekoliko jednostavnih koraka, uživaćete u svim odlikama našeg Foruma. Imajte na umu da su zabranjeni nepristojni ili besmisleni nikovi (bez brojeva ili slova nasumice).
Kako u raznim delovima sveta brinu o zdravom i dugovecnom zivotu
Povecaj Tekst Smanji Tekst

  1. Dobro Došli na Radio Šumadinac forum.

    Trenutno pregledate forum naše zajednice kao gost, što vam daje ograničen pristup većini diskusija. Registacijom koja je besplatna dobijate mogućnost da postavljate teme, privatno komunicirate sa drugim članovima (PP), odgovarate na ankete, uploadujete, i pristup mnogim drugim posebnim delovima. Registracija je brza, jednostavna i apsolutno besplatna i zato Vas molimo, pridružite našoj zajednici danas!!

    Ukoliko imate bilo kakvih problema sa procesom registracije ili vašim nalogom za prijavljivanje, kontaktirajte nas.
+ Odgovor Na Temu + Kreiraj Novu Temu
Prikaz rezultata 1 do 2 od 2
  1. #1
     OFF 
    VIP
    Poeni: 406,386, Nivo: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 99.9%
    Dostignuća:
    OverdriveTagger First Class50000 Experience PointsSocialVeteran
    Nagrade:
    Posting Award
    Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna's Avatar
    Država
    Norway
    Registrovan
    Dec 2011
    Pol
    Zensko
    Zadnji Put Online : @
    Lokacija
    negde iznad zvezda
    Postovi
    59,575

    srce Kako u raznim delovima sveta brinu o zdravom i dugovecnom zivotu

    Kako u raznim delovima sveta brinu o zdravom i dugovecnom zivotu


    Dok savremena medicina traga za odgovorom na pitanje kako produžiti ljudski vek, istraživači kažu da ispijanje biljnih čajeva ili kuvanje sa posebnim začinima mogu dovesti do velikih promena u zdravstvenom stanju organizma, samim tim i posredno odgoditi trenutak kad ćemo “otići bogu na istinu”.


    Svaka kultura ima svoje “tajne” za bolji život i dugovečnost, čime su se pozabavili i istraživači koji su fokus stavili na Japan, Rusiju, Holandiju, Indiju, Grčku i Panamu. Ali, to su više male tajne za vođenje zdravog života koje se u pomenutim državama tradicionalno koriste stotinama godina – čiji se stanovnici smatraju dugovečnim nacijama.



    PANAMA

    Profesor na Harvardu dr. Norman Hollenberg je dugo proučavao način života u plemenu Kuna i utvrdio da piju minimum pet šolja neprerađenog kakaoa, svakoga dana. Ostali Panamci mahom konzumiraju prerađeni kakao koji je siromašniji hranljivim sastojcima. Kod pripadnika pomenutog plemena rizik od raka, dijabetesa, moždanog ili srčanog udara bio je manji za deset odsto, verovatno zaslugom flavonoida iz neprerađenog kakaoa. Otuda preporuka da se u šolju toplog mleka umešaju kakao prah i med.



    JAPAN

    Japanci žive duže od gotovo većine ostalih nacija. U njihovoj kulturi ishrane važi pravilo da je jede dok se ne oseti da je želudac pun 80 odsto, zato što je u tom trenutku želudac napunjen svih stotinu procenata, samo što informacija još nije stigla do mozga. Između ostalog, otuda preporuka da svaki zalogaj valja sažvakati oko 20 puta.



    RUSIJA

    Biljka koja se zove “zlatni koren” ili “arktički koren” (Rhodiola rosea) raste u hladnim uslovima i Rusi je tradicionalno koriste za lečenje niza bolesti, kao što su infekcije, visinska bolest, depresija, problemi nervnog sistema… Ona pomaže organizmu da lakše podnese stres, poboljšava izdržljivost organizma, uz to umanjuje i stres i umor. Koristi se kao čaj.



    HOLANDIJA

    Holanđanima je bicikl nadraže prevozno sredstvo, skoro dve trećine putovanja provedu na sicu tako da svaki stanovnik prosečno vozi četiri kilometra dnevno. Statistički pokazatelji ukazuju da takvi vozači bicikla u proseku žive duže po 14 meseci.



    INDIJA

    Velik broj indijskih jela priprema se uz dodatak karija, koji se u medicini koristi hiljadama godina. Prema najnovijim istraživanjima kari sprečava pojavu Alchajmerove bolesti, a najmanja stopa obolelih je u severnoj Indiji. Osim kod piletine, kari može biti dodatni začin pirinču i raznom povrću.



    GRČKA

    Studija u kojoj je učestvovalo oko 23.000 Grka pokazala je da popodnevni odmor izuzetno godi zdravlju. Odrasli koji popodne spavaju minimum 30 minuta, barem tri puta nedeljno, imaju 37 procenata manji rizik od srčanog udara.



    PRODUŽEN LJUDSKI VEK

    Opsednutost dugovečnošću krasi ljudsku vrstu odvajkada. Sada se životni vek kreće između 70 i 80 godina. U moru različitih kvaziepohalnih najava svakako se izdvaja Aubrey De Grey, britanski stručnjak za biomedicinsku gerontologiju, koji tvrdi da je već rođen čovek koji će živeti 150 godina, da će se životni vek naše dece udvostručiti i da bi već naši unuci mogli da žive celih hiljadu godina!
    Naime, on veruje da će za četvrt veka biti pronađena medicinska tehnologija koja će “doneti lek protiv starosti”, tako da će prvi ljudi koji će uz pomoć tog leka živeti ceo milenijum – biti rođeni za 20 godina. Poziva se na napredak genske terapije, istraživanja matičnih ćelija, stimulisanje imuniteta i mnogo šta još.

    Njegove kolege smatraju da su ove procene krajnje preterane, pre šest godina grupa stručnjaka je njegov rad ocenila kao pseudonauku, dok je magazin Instituta za tehnologiju u Masačusetsu ponudio nagradu od 20.000 američkih dolara molekularnom biologu koji naučnom metodom dokaže da je Degrejeva teorija pogrešna. Nema podataka da se neki molekularni biolog upustio u takav posao.
    Bitno skromnija postignuća savremene nauke predviđaju mnogi drugi naučnici, koji procenjuju da će svet 2030. godine imati više od milion starijih od stotinu godina. Samo u Japanu je prošle godine živelo više od 44.000 starijih od jednog veka. Ko doživi, znaće da li je procena ispravna.

    Koliko je ova tema zanimljiva medicinarima vidi se i po našem komšiluku. Pre dve godine je hrvatski naučnik Miroslav Radman najavio da je na pragu otkrića “eliksira dugovečnosti”, da bi ga dva dana kasnije bivši saradnik prof.dr. Ivan Đikić demantovao rekavši da je “neobjektivno govoriti kako je otkriće eliksira blizu” i da nema ništa od toga da se uskoro čovečanstvu ponudi napitak koji će produžiti život za čak 30 do 40 godina.
    Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio, to znači da više nisi vredan mog vremena.

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ] DJ. Vesna®
    Odgovor Sa Citatom Odgovor Sa Citatom

  2.    Linkovi Sponzora

    SRB HOST

  3. #2
     OFF 
    VIP
    Poeni: 406,386, Nivo: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 99.9%
    Dostignuća:
    OverdriveTagger First Class50000 Experience PointsSocialVeteran
    Nagrade:
    Posting Award
    Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna's Avatar
    Država
    Norway
    Registrovan
    Dec 2011
    Pol
    Zensko
    Zadnji Put Online : @
    Lokacija
    negde iznad zvezda
    Postovi
    59,575

    Uobičajeno Odg: Kako u raznim delovima sveta brinu o zdravom i dugovecnom zivotu

    Kako u raznim delovima sveta brinu o zdravom i dugovecnom zivotu


    DREVNI KINESKI ELIKSIR


    Dokle ide cela priča može se videti i zahvaljujući internetu. Tu se može naći tvrdnja da je ekspedicija UNESKO-a još 1961. godine pronašla recept starokineskog leka za dug život, zapisan na glinenim tablicama 3000 godina pre nove ere!

    Taj lek oslobađa organizam masnih i krečnih naslaga, poboljšava razmenu materija i elastičnost krvnih sudova, sprečava infarkt, sklerozu, stenokardiju, apopleksiju i stvaranje tumora. A, poboljšava i vid. I, ako se sledi uputstvo, podmlađuje organizam.

    Pa, da prenesemo dotični recept:
    dobro očistiti i oprati 350 grama belog luka, sitno ga iseckati i izgnječiti tučkom od drveta.
    Staviti u 300 ml 96% alkohola, dobro zatvoriti posudu i čuvati deset dana na prohladnom mestu.
    Procediti tečnost kroz gustu tkaninu (gazu), a ostatak luka dobro iscediti.
    Posle dva do tri dana početi sa uzimanjem ove tečnosti u kapima.
    Kapi treba sipati uvek u 50 grama mleka (sobne temperature), prema precizno urađenoj šemi.



    Iz prorocanstva BABA VANGE

    U našoj zemlji i regionu, sa ratovima i krizom, enormno su porasle posete nadrilekarima, prorocima i vidovnjacima. Decenijama je Bugarka baba-Vanga slovila za No 1 u ovoj oblasti, pisalo se i da je navodno prorekla smrt pevačici Silvani Armenulić koja joj je na odlasku rekla da će doći i sledeće godine, na šta joj je proročica uzvratila: “Ako budeš mogla!” Na Vikipediji je zapisano da ju je, između ostalih, posetio i Sergej Medvedev, tadašnji pres sekretar ruskog predsednika Borisa Jeljcina – jer je sa šefom ruske države kontakt tražila Baba Vanga lično.

    Evo recepta baba Vange za dug i zdrav život, sa kojim ni ona sama nije dogurala do stotog rođendana, ali je doživela duboku starost (85 godina):

    *Leti što više hodati bez obuće, deci dozvoljavati da se igraju u prašini da bi imali što češći dodir sa prirodom, redovno se kupati u vodi sa kuvanim livadskim travama i čajevima

    * Jesti isključivo ražani hleb

    *Jednom nedeljno uzimati kuvano žito i piti vodu u kojoj je kuvano

    *Uzimati isključivo tečnu hranu sa što više vode, kao i mlečne proizvode

    *Ne unositi previše hrane jer da je organizam za to stvoren imali bismo dva umesto jednog stomaka

    *Što manje mesa i masnoća, ne pušiti, popiti jednu do dve čašice rakije dnevno zbog dezinfekcije i bolje cirkulacije

    *Smanjiti potrošnju šećera, čuvati se stresova, raditi posao koji volite i težiti srećnom porodičnom životu


    Sve je istina, i nista nije istina, dok se ne dokaze suprotno!
    Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio, to znači da više nisi vredan mog vremena.

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ] DJ. Vesna®
    Odgovor Sa Citatom Odgovor Sa Citatom

Informacija Teme

Users Browsing this Thread

Trenutno 1 korisnika pregleda ovu temu. (0 članova i 1 gosta)

     

Slične Teme

  1. Sveti Sava O zivotu i delu - by DJ.Vesna
    Od Vesna u forumu Religija
    Odgovori: 1
    Zadnji Post: 26.01.2013, 12:53
  2. Navike za stolom u raznim delovima sveta
    Od Vesna u forumu Aktuelnosti
    Odgovori: 0
    Zadnji Post: 30.06.2012, 23:03
  3. Zdravom ishranom do zdravog srca
    Od Vesna u forumu Zdravlje
    Odgovori: 0
    Zadnji Post: 17.05.2012, 14:30
  4. Sveta Tajna Braka
    Od Vesna u forumu Religija
    Odgovori: 7
    Zadnji Post: 29.01.2012, 17:18
  5. Sveta Tajna Krstenja
    Od Vesna u forumu Religija
    Odgovori: 0
    Zadnji Post: 29.01.2012, 17:10

Članovi koji su pročitali ovu temu : 0

Nemate dozvolu da vidite spisak imena.

Tagovi za ovu Temu

Pravila Postanja

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts


O Nama

    Narodni radio, melem za uši ko ne sluša može da ga nađe na www.radiosumadinac.org

Preporučeni Linkovi

Pratite nas na

Twitter Facebook youtube Flickr DavianArt Dribbble RSS Feed



RSS RSS 2.0 XML MAP HTML
Loading...
Svaki korisnik ovog sajta odgovoran je za sadržaj poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za njihov sadržaj. Postavljanjem vaše poruke ili vašeg autorskog dela saglasni ste da ovaj sajt postaje distributer vašeg dela i odričete se mogućnosti njegovog povlačenja ili brisanja bez saglasnosti uprave sajta. Distribucija sadržaja sa ovog sajta je dozvoljena samo u nekomercijalne svrhe, uz obaveznu napomenu da je sadržaj preuzet sa ovog sajta i uz obavezno navođenje adrese RadioSumadinac.org. Kako je sajt ovih dimenzija nemoguće u potpunosti kontrolisati, ukoliko primetite materijal nad kojim Vi ili neko drugi već ima autorska prava, odmah nam se obratite i materijal će biti uklonjen. Za sve ostale vidove distribucije obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od vlasnika Sajta


Optimizovano za rezoluciju: 1920x1080