Majkrosoft predstavio operativni sistem - Windows 10


SAN FRANCISKO - Američka kompanija "Majkrosoft" (Microsoft) danas je predstavila novu generaciju operativnog sistema Vindouz 10 (Windows 10) koji podrazumeva novu osavremenjenu verziju s pojačanim bezbednosnim i karakteristikama upravljanja, saopšteno je iz Kancelarije te kompanije u Beogradu.

“To će biti najsveobuhvatniji operativni sistem i najbolja verzija koju je Majkrosoft ikad napravio za svoje poslovne korisnike, pa očekujemo da ćemo u saradnji sa širom Vindous zajednicom u mesecima koji su pred nama, da uvedemo Windows 10 u život”, rekao je izvršni potpredsednik grupe za operativne sisteme kompanije Teri Majerson i najavio da će (novi) operativni sistem biti na raspolaganju, počevši od 1. oktobra.

Ova kompanija je takođe predstavila Vindouz insajder program (Windows Insider Program, WIP), čime je započela najveći otvoreni kolaborativni razvojni napor kako bi se promenio način na koji se Windows gradi i postavlja da bi se najbolje zadovoljile potrebe korisnika.

Jedno od značajnih područja na kome su ostvarena unapređenja jeste korisnički identitet gde je pojačana otpornost na provalu, krađu ili fišing.
"Windows 10" unapredio je zaštitu od gubitka podataka uspošljavanjem skladišta i separacije podataka na nivou aplikacije i fajla, čime će omogućiti zaštitu koja prati podatke gde god da krenu.

Upravljanje i postavljanje je pojednostavljeno tako da omogući smanjenje troškova, što podrazumeva i prelazak sa Windows 7 ili 8 koji su usredsređeni na to da scenariji brisanja i ponovnog postavljanja postanu staromodni.

Poslovni korisnicma je takođe omogućena fleksibilnost odnosno da izaberu koliko će brzo prihvatiti najnovije inovacije, kao i mogućnost da utiču na stalna unapređenja na osnovu povratne informacije koje daju.

Nova generacija operativnog sistema Windows 10 se prilagođava uređajima koje korisnici upotrebljavaju - od Xboxa do PC-a, od telefona do tableta i malih sprava i funkcionisaće na najvećem dijapazonu uređaja do sada - od platforme „Internet of Things" do centara podataka širom sveta, navodi se u saopštenju Kancelarije Majkrosoft Srbija.


Izvor; Tanjug