Samsung predstavio nova dva modela serije Galaxy Tab 3




BEOGRAD - Kompanija Samsung danas je predstavila Galaxy Tab 3 od 8 i 10.1 inča, koji će od oovog meseca biti raspoloživi širom sveta.

Samsungov Galaxy Tab od 8 i 10.1 inča rade na platformi Android 4,2 Jelly Bean sa Dual Core procesorima od 1,5 i 1,6 gigaherca, i primarnim kamerama od pet, odnosno, tri megapiksela, saopšteno je iz Samsunga.

Oba modela imaju i sekundarnu kameru od 1,3 megapiksela, i od 16 do 32 gigabajta interne memorije, sa mogućnošću stavljanja mikroSD kartice do 64GB memorije. Model od osam inča poseduje RAM memoriju od 1.5 GB, dok je desetoinčni model nešto slabiji na tom planu, sa jednim gigabajtom RAM memorije.

Tabovi poseduju Samsungove funkcije Sound Alive i Dolby Surround Effect, kao i S Translator, koji nudi trenutni prevod pomoću prepoznavanja glasa i preko teksta na aplikacijama koje uključuju elektronsku poštu, tekstualne poruke i ChatON. Trenutno prevođenje je moguće u pravcima govor-tekst i tekst-govor, što omogućuje lakše komuniciranje prilikom putovanja po inostranstvu, kažu iz južnokorejske kompanije.

Galaxy Tab 3 od 8 inča uključuje i WatchOn, čime se tablet računar pretvara u virtuelni daljinski upravljač za TV, jer se sinhronizuje sa korisnikovim lokalnim provajderom servisa dopuštajući besprekornu bežičnu kontrolu za lako gledanje televizije.

Tu su i funkcije kao što su Story Album i Group Play, koje nude korisnicima više načina za trenutnu razmenu sadržaja, poput muzike, fotografija, dokumenata i igrica sa ljudima koji ih okružuju.

Galaxy Tab od 10,1 inča je opremljen sa Smart Remote i MHL (TV Out) sposobnostima, čime se "pretvara" u gejmerski uređaj za decu i kućni uređaj za upravljanje medijima za roditelje.

"Bilo da pušta filmove na porodičnom televizoru, kontroliše kućne audio sisteme ili se koristi za igranje igrica sa najvećom rezolucijom, Galaxu Tab 3 od 10.1 inča se lako integriše u multimedijalno okruženje domaćinstva stvarajući iskustvo u kojem može da uživa čitava porodica", poručuju iz Samsunga.