Vesterman i Bertans vratili Partizanu primat u regionu

LAKTAŠI - Košarkaši Partizana šesti put u istoriji osvojili su regionalnu Jadransku ligu, pošto su večeras u finalu završnog turnira u Laktašima savladali Crvenu zvezdu sa 71:63 (14:18, 11:14, 25:13, 21:18).

Utakmica je odigrana pred oko 3.000 gledalaca, a sudili su Ilija Belošević, Sašo Pukl i Matej Boltauzer.

CRVENA ZVEZDA: Cvetković, Braun, Subotić 3, Rakočević 14, Lazić 4, Simonović 4, Savović 4, Katić 15, Samardžiski, Radivojević, Nelson 20, Skot.

PARTIZAN: Lovernj 6, Milutinov, Vesterman 15, Gordić 6, Lučić 6, Milosavljević, Bogdanović 4, Gagić 6, Musli 9, Čakarević, Bertans 15.

Posle jednogodišnje pauze, crno-beli su ponovo šampioni regionalne lige, a večeras su ponovo potvrdili, posle dosta osporavanja, da se radi o talentovanoj ekipi.

Crno-beli su do trijumfa došli sjajnom igrom u drugom poluvremenu, a do pobede su ih nosili Leo Vesterman, Dejan Musli i Davis Bertans.

Pitanje pobednika definitivno je rešeno minut pre kraja kada je Bogdan Bogdanović pogodio "trojku" za 71:61.

Iako su u najavi meča iz oba tima poručili da će tenzija biti manja, jer su i Partizan i Zvezda obezbedili plasman u Evroligu, na terenu je bilo drugačije. Prednjačili su oni od kojih se to najmanje očekivalo, treneri Duško Vujošević I Dejan Radonjić, koji su u poslednjoj četvrtini zaradili isključenja.

Crno-beli su odlično “otvorili” utakmicu, ali je Zvezda brzo uhvatila priključak, a potom došla i do vođstva. Izabranici Dejana Radonjića su u velikoj meri iskoristili činjenicu da Partizan u prvom delu meča nije imao ofanzivan skok i šut za tri poena.

Igru crveno-belih u prvom poluvremenu obeležile su veoma dobre partije Damarkusa Nelsona i Raška Katića. Ekipa Partizana se u trećoj četvrtini potpuno vratila u meč, pre svega zahvaljujući odličnoj odbrani i veoma raspoloženom Leu Vestermanu.

Pored čelnih ljudi klubova, Predraga Danilovića i Nebojše Čovića, utakmicu je iz prvog reda gledao i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.


Tanjug