Dominacija Partizana u košarci se nastavlja! Osvojen je prvi trofej u novoj sezoni. U finalu Kupa Radivoja Koraća crno-beli su rutinski savladali najvećeg rivala Crvenu zvezdu - 64:51.

Aktuelni šampion je do svog petog Kupa u nizu, a trinaestog u istoriji, došao rutinski. Iako je Zvezda maltene do poslednjih pet minuta rezultatski bila u igri, Partizan je toliko samouvereno delovao da je svima u niškom „Čairu“ već sredinom druge četvrtine bilo jasno da samo čudo Svetislavu Pešiću i njegovim pulenima može doneti radost. Tada se posle duge rezultatske klackalice Partizan odlepio na „plus osam“. Crveno-beli su smanjili prednost početkom trećeg dela, ali nisu imali snage za preokret. „Žućkova levica“ je ponovo u vitrinima kluba iz Humske.
- Teška utakmica, ali je to normalno za veliko finale. Kup je stvarno velika stvar, a težina finala se videla u malom broju poena. Ruke i noge se zalede, pa zbog toga nije bilo lepršave igre. Malo ćemo slaviti, ali ćemo se što pre okrenuti sledećim utakmicama i novim trofejima. Imamo neke nove momke kojima ovo nije peti Kup, nego prvi ili drugi, tako da gladi za pobedama uvek ima. Što se tiče atmosfere, stvarno je bilo sjajno. Posebno se zahvaljujem našim navijačima - izjavio je trener pobednika Vlade Jovanović.
Sa druge strane, Jovanovićev kolega Kari Pešić sportski je priznao poraz, iako je tokom meča nekoliko puta imao dijalog sa sudijama.

- I mi i oni smo imali veliki broj izgubljenih lopti, po 20, ali za razliku od nas, Partizan je te izgubljene lopte pretvorio u deset čistih poena, a mi samo tri. To što smo u četvrtoj četvrtini ušli brzo u bonus unelo je veliku psihološku nesigurnost kod igrača, pa su imali lošiju rekaciju u odnosu na dotadašnji tok meča. Sve u svemu, bila je to utakmica sa dve jake odbrane. Moji igrači su dali maksimum u defanzivi, ali je iskustvo ipak bilo na strani Partizana. Mi još uvek nemamo dovoljno mirnoće i nismo spremni da igramo na rezultat, kao što je to bio slučaj ovoga puta - rekao je Pešić.
Nema sumnje da će Crvena zvezda pokušati da bar u prvenstvu skine Partizan sa trona, ali s obzirom na pokazano sinoć u Nišu - biće to veoma težak zadatak.