Partizan bez Kinzija do pobede nad Cibonom


BEOGRAD - Košarkaši Partizana pobedili su večeras u hali Pionir zagrebačku Cibonu sa 80:71 (20:15, 18:15, 20:23, 22:18) u derbi utakmici šestog kola Jadranske lige.

Izabranicima Duška Vujoševića to je bio peti trijumf u regionalnom takmičenju, dok je Cibona zabeležila treći poraz.

Partizan je opravdao ulogu favorita na svom terenu, iako je igrao bez Amerikanca Tarensa Kinzija koji je pauzirao zbog prehlade. Šansu da istrči na parket Pionira dobio je i mladi Nikola Milutinov koji u dosadašnjem delu sezone nije igrao zbog problema sa povredom kolena.

Najefikasniji u Partizanu bili su kapiten Dragan Milosavljević i Žofri Lovernj sa po 21 poenom. Kod Cibone najbolji je bio Deril Strouberi sa 20 poena.

Vujošević: Partizan igra iznad realnih mogućnosti

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je večeras posle pobede nad Cibonom u Jadranskoj ligi da ekipa crno-belih ove sezone igra iznad realnih mogućnosti.
"Mi pravimo rezultate iznad realnih vrednosti. Njih prave igrači, to su njihove zasluge. Trebalo bi biti svestan da ovaj tim manje košta od rivala u Evroligi, ali i od nekih ekipa u Jadranskoj ligi. Objektivno, mnogo nam nedostaje Bertans. Sa njim u sastavu ekipe ne bi mogle da skupljaju odbranu, a samim tim centri bi imali više prostora", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare.

Crno-beli večeras u šestom kolu Jadranske lige savladali Cibonu sa 80:71, iako su igrali bez prehlađenog Tarensa Kinzija, dok je u sastavu bio još uvek nedovoljno oporavljeni Leo Vesterman.
"Imali smo zdravstvenih problema. Kinzi je osetio mučninu, imao je povišenu temperaturu i izostao je na takav način da nismo mogli da reagujemo. Cibona je prepoznala situaciju, odigrala je solidno, ali najbitnije je da smo u ovakvim uslovima dobili jakog protivnika", zaključio je Vujošević.

Trener Cibone Neven Spahija pohvalio je igru mladog tima Partizana, ali nije bio zadovoljan suđenjem.
"Fascinantno kako jedan mladi tim igra zrelu košarku, bez obzira na godine. Igraju disciplinovano, čestitam kolegi Vujoševiću. Opet će na kraju sezone biti 20 do 30 posto bolji. Sudije nisu presudile, možda bi Partizan dobio sa dva, tri poena razlike. Ipak, veoma sam nezadovoljan načinom na koji su sudili tri sekunde, faulove u napadu i guranja", istakao je Spahija.

Kapiten Partizana Dragan Milosavljević ocenio je da su borbenost i skok u napadu doneli pobedu crno-belima.
"Igrali smo sa povređenim Vestermanom, Kinzi je izostao. Moramo da se spremimo za utakmicu Evrolige u petak. Biće veoma teško, jer je Fenerbahče možda jedna od najboljih ekipa u Evroligi", poručio je Milosavljević.

Tanjug 03.11.2013