Matić i Ćurčić sutra dobijaju Zlatnu loptu


BEOGRAD - Zlatna lopta fudbalskog saveza Srbije (FS S) najboljem igraču u 2014. godini Nemanji Matiću i najboljem treneru Radovanu Ćurčiću biće uručena sutra na svečanosti u hotelu Metropol, saopštio je nacionalni savez.

Matić je priznanje zaslužio sjajnim partijima u dresu Čelsija, gde se za kratko vreme, nakon povratka iz Benfike nametnuo kao jedan od lidera u timu Žozea Murinja, dok je Ćurčić, koji je nedavno postao selektor A tima, nagrađen za veliki uspeh sa mladom selekcijom i plasman na šampionat Evrope eliminacijom aktuelnog prvaka Španije.

Matić je na poziciji najboiljeg igrača nasledio saigrača iz Čelsija i kapitena reprezentacije Branislava Ivanovića, koji je ovo priznanje dobijao u prethodne dve godine. Prethodno su ovo priznanje, od 2005. godine kada je ustanovljeno, po dva puta dobijali Nemanja Vidić i Dejan Stanković, odnosno Nikola Žigić, MIloš Krasić i Aleksandar Kolarov.

Ćurčić nasledio Ljubinka Drulovića, šampiona Evrope sa omladinskom selekcijom 2013. godine. Pre njih nagrađivani su Ilija Petković, Ljubiša Tumbaković, Miroslav Đukić, Slaviša Jokanović, Milovan Rajevac, Ivan Jovanović i Dragomir Okuka.

Specijalne nagrade, Zlatne pištaljke FS S, dobiće najbolji srpski sudija Milorad Mažić sa pomoćnicima Milovanom Ristićem i Daliborom Đurđevićem, za izuzetan doprinos na međunarodnoj sceni i podizanje ugleda fudbalske Srbije. Mažić je ove godine sa saradnicima bio učesnik Svetskog prvenstva u Brazilu i redovan na utakmicama UEFA Lige šampiona.

Svečanost u hotelu Metropol počinje u 12 sati.izvor; Tanjug