Partizan protiv Bešiktaša želi pobedu u Ligi Evrope


BEOGRAD - Fudbaleri Partizana dočekuju danas ekipu Bešiktaša u utakmici Lige Evrope, a trener Marko Nikolić veruje da crno-beli mogu do pobede nad kvalitetnim protivnikom iz Istanbula.

"Posle Totenhema, dolazi nam još jedan odličan tim. Turci imaju kvalitet da igraju i Ligu šampiona, što su pokazali protiv Arsenala u kvalifikacijama, ali i u nacionalnom prvenstvu, gde su lideri. Ipak, naš cilj je jasan i ne predajemo se bilo koji rival da je u pitanju. Daćemo sve od sebe, čak ići i preko granice gornjih mogućnosti", rekao je Nikolić uoči značajnog meča.

Kako je istakao, njegova ekipa dočekuje turski tim puna samopouzdanja, pogotovo posle pobede nad Crvenom zvezdom u večitom derbiju (1:0).
"Težićemo da odigramo još jedan dobar meč. Želimo da serija potraje što je duže moguće i borićemo se za pobedu do poslednjeg sekunda utakmice", poručio je Nikolić.

On je podsetio da crno-beli ove sezone beleže "vanredno dobre rezultate" i pozvao navijače da ispune stadion i pruže podršku svojim ljubimcima.
"Na sredini smo takmičenja u grupi, najteži mogući protivnik i ovaj meč određuju dalje ambicije. Želim da rasteretim ekipu, jer smo samim plasmanom u grupnu fazu ostvarili plan. Ovo su utakmice za uživanje", zaključio je Nikolić.

Trener Bešiktaša Slaven Bilić smatra da njegovu ekipu na stadionu Partizana očekuje težak i neizvestan meč.
"Mislim da će to biti velika utakmica. Situacija u našoj grupi je 'tesna', jer se na tabeli izdvojio samo Asteras. Imamo velika očekivanja, nadam se da ćemo biti u boljoj poziciji posle ove utakmice", izjavio je hrvatski stručnjak.

On je ocenio da Partizan ima kvalitetan tim.
"To je klub sa dugom tradicijom, nalaze se u dobroj formi pošto su zabeležili osam pobeda u nacionalnom prvenstvu. Ipak, i mo smo prvi u turskom šampionatu i ne smemo da budemo skromni. Idemo na pobedu", poručio je Bilić.

Utakmica 3. kola C grupe Lige Evrope između Partizana i Besiktaša igra se večeras u Beogradu od 21.05 sati.

Izvor; Tanjug