Nišikori eliminisao Federera, Nadal siguran
MADRID - Švajcarski teniser Rodžer Federer, branilac titule na masters turniru u Madridu, završio je ovogodišnje učešće već u osmini finala pošto je danas izgubio od Japanca Kei Nišikorija sa 2:1 u setovima - 6:4, 1:6, 6:2.

To je drugo veliko iznenađenje na madridskom mastersu, nakon što je Bugarin Grigor Dimitrov u utorak u šesnaestini finala pobedio najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

Nišikori, koji je prethodno eliminisao Viktora Troickog, trenutno zauzima 16. mesto na ATP listi, a u borbi za polufinale sastaje se sa Špancem Pablom Anduharom.

Rafael Nadal je bez problema prošao u četvrtfinale savladavši Rusa Mihaila Južnjog sa 6:2, 6:3 i čeka pobednika duela između zemljaka Davida Ferera i Nemca Tomija Hasa.

Plasman u četvrtfinale izborili su još Francuz Žo-Vilfred Conga, koji je pobedio Španca Fernanda Verdaska sa 4:6, 6:3, 6:2, Španac Pablo Anduhar, kome je zemljak Danijel Gimeno-Traver predao meč zbog povrede u prvom setu pri rezultatu 5:5, i Čeh Tomaš Berdih savladavši Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 7:6 (7:5), 7:5.

Danas još igraju David Ferer (Španija) - Tomi Has (Nemačka), Endi Marej (V.Britanija) - Žil Simon (Francuska) i Grigor Dimitrov (Bugarska) - Stanislas Vavrinka (Švajcarska).

Masters u Madridu igra se za ukupan nagradni fond od 4,3 miliona evra.


Izvor; Tanjug