Ivanovic izgubila od Sarapove, bez polufinala u Stutgartu

ŠTUTGART - Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u polufinale WTA turnira u Štutgartu pošto je danas u četvrtfinalu izgubila od Ruskinje Marije Šarapove sa 2:1 u setovima - 7:5, 4:6, 6:4.

Ivanovićeva je propustila veliku šansu da zabeleži treću pobedu u osmom duelu protiv druge teniserke sveta. Većim delom meča igrala je dobro, uspevala da se vrati nakon "izgubljenih" situacija, međutim, odlučila je stara Anina boljka - nedostatak samopouzdanja.

U prva dva seta vođena je uglavnom izjednačena borba, a početkom trećeg činilo se da je Šarapova na sigurnom putu ka uspehu. Povela je sa 3:0 i 4:1, međutim, Srpkinja kao da se prenula i sa tri dobijena gema zaredom izjednačila na 4:4.

Kada se očekivalo da sledi uzbudljiva završnica, Ivanovićeva je lošim servisima omogućila brejk Ruskinji, koja je potom rutinski okončala duel iskoristivši treću meč loptu nakon dva sata i 15 minuta igre.

Šarapova se u borbi za finale sastaje sa Nemicom Angelikom Kerber, koja je pobedila Jaroslavu Švedovu iz Kazahstana sa 6:3, 7:6 (7:2).

Turnir u Štutgartu igra se za nagradni fond od 795.707 dolara.


Izvor; Tanjug