I Zimonic osvojio titulu u Monte KarluMONTE KARLO - Srpski teniser Nenad Zimonjić i Francuz Žilijen Beneto osvojili su turnir u Monte Karlu, pošto su danas pobedili braću Boba i Majka Brajana iz SAD sa 2:1 (4:6, 7:6, 14:12).

Srpsko-francuska kombinacija izgubila je prvi set, pošto su braća Brajan u 10 gemu seta uspela da naprave jedini brejk u tom periodu igre i tako dođu do prednosti od 1:0. U drugom setu, Zimonjić i Beneto poveli su sa 3:0, oduzevši dva servisa Brajanima, a kiša u Monte Karlu tada je počela da pada jačim intezitetom, pa je meč mora da se prekine.

Nakon dvo i po časovne pauze, meč je nastavljen, a braća Brajan odmah su na početku napravili dva brejka i tako izjednačili rezultat. Amerikanci su u 10. gemu drugog seta imali meč loptu na servis Benetoa i Zimonjića, ali je nisu iskoristili, pa je meč potom otišao u taj-brejk, koji je srpsko-francuska kombinacija dobila sa 7:4.

U trećem setu, odnosno produženom taj-brejku, Brajani su imali četiri meč lopte, ali Zimonjić i Beneto su uspeli da ih spasu i izjednače ma 9:9. Amerikanci su potom imali još dve, ali obe na servis srpsko-francuske kombinacije, međutim, nisu ih iskoristili. Zimonjić i Beneto su iskoristili drugu meč loptu i pobedili sa 14:12, na svom prvom turniru u kom su učestvovali zajedno u dublu.