Sinsinati: Žreb protiv Jelene i Ane

SINSINATI - Na Masters turniru u Sinsinatiju, koji počinje u ponedeljak 11. avgusta, Ana Ivanović će u prvom kolu igrati protiv Rumunke Sorane Kirstee, dok će najbolja srpska teniserka Jelena Janković biti slobodna.

Slobodan dan na startu turnira bio je, međutim, jedina privilegija koju je Janković imala prilikom žreba. Već u drugom kolu njena protivnica biće, najverovatnije, Garbin Muguruza iz Španije posle koje bi je, opet najverovatnije, čekala Beloruskinja Viktorija Azarenka.

Jelenin "hod po mukama", ukoliko se sve bude odvijalo po njenim željama, nastaviće se u četvrtfinalu protiv Amerikanke Serene Vilijams. U eventualnom polufinalu taj hod bio bio nešto lakši, jer, iz gornjeg dela žreba u kojem je i Jelena, u projektovanom polufinalu trebalo bi da igra Poljakinja Agnješka Radvanska.

Ana Ivanović je u donjem delu žreba i protiv Jelene bi mogla da igra tek u finalu. Ali, ni Anin put do eventualnog finala nće biti ni malo lak. Na tom putu, posle Kirstee čekale bi je, najpre Amerikanka Kristina Mekhejl, potom Eženi Bušar iz Kanade, Čehinja Petra Kvitova i, najzad, Simona Halep iz Rumunije ili Ruskinja Marija Šarapova.

Nagradni fond na turniru u Sinsinatiju iznosi dva miliona i 567.300 dolara, od koji će pobednici pripasti 467.300.


Tanjug