Španovićeva u finalu EP u skoku u dalj


CIRIH - Srpska atletičarka Ivana Španović obezbedila je plasman u finale skoka u dalj na prvenstvu Evrope u Cirihu pošto je večeras u kvalifikacijama preskočila 6,66 metara.

Kvalifikaciona norma iznosila je 6,65 metara.

Španovićeva je rezultat za finale ostvarila već u prvoj seriji.

Finale takmičenja žena u skoku u dalj na programu je sutra od 20 sati.

Srbija je imala veoma uspešan dan

Državna rekorderka u skoku u dalj Ivana Španović rekla je večeras da je Srbija imala veoma uspešan dan na prvenstvu Evrope u Cirihu.

Prvog takmičarskog dana na stadionu Lecigrund plasman u finale, pored Španovićeve, izborile su Amela Terzić (1.500 metara) i Tatjana Jelača (koplje), u polufinale su prošli Emir Bekrić (400 m prepone) i Miloš Raović (400 m), dok je Asmir Kolašinac zauzeo peto mesto u finalu bacanja kugle.

Jedino je Tamara Marković ostala bez polufinala na 400 metara.
“Radujem se susretu s najboljim skakačima starog kontinenta i još jednom odmeravanju snaga na zaletištu. Srbija je imala vrlo uspešan atletski dan, pre svega čestitam Kolašincu koji je još jednom dokazao da se ubraja u najbolje kuglaše Evrope”, rekla je Španovićeva za sajt Atletskog saveza Srbije.

Kolašinac, aktuelni prvak Evrope u dvorani, nije bio zadovoljan petim mestom.
"Bio sam spreman za mnogo više, što je pokazao moj rezultat na MOSI igrama, kada sam bio blizu ličnog rekorda od 20.79 metara. Međutim, nisu mi se sve kockice poklopile“, kazao je Kolašinac.

Marković nije uspela da se probije u polufinale, ali je ostvarila dobar rezultat.
„Očekivala sam lični rekord, međutim, zadovoljna sam i ovim. Uživala sam u trci, dala sam sve od sebe i zaista je sjajan osećaj. Sada sledi zasluženi odmor, pa pripreme za sledeću sezonu“, rekla Markovićeva.

Srpske atletičare sutra u Cirihu očekuju polufinalne trke na 400 metara i 400 metara prepone, kao i finale skoka udalj.

Izvor; Tanjug