Brazilke prvakinje

U finalu rukometasice Srbije osvojile su srebro dok su Brazilke bile jace i osvojile zlato. Cestitke nasim rukometasicama na uspehu, borbenpsti i srebru.


BEOGRAD - Ženska rukometna reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na prvenstvu sveta pošto je večeras u finalnoj utakmici u Beogradu izgubila od selekcije Brazila 22:20 (13:11).

Brazilske rukometašice ovim uspehom ostvarile su najveći uspeh u istoriji.

Bronzana medalja pripala je Danskoj, koja je ranije danas u meču za treće mesto pobedila Poljsku sa 30:26 (12:15).

Posle velike borbe u neverovatnom ambijentu Beogradske arene Brazilke su na kraju uspele da slome otpor izabranica selektora Saše Boškovića i zasluženo dođu do istorijskog zlata.

Tokom celog susreta vođena je velika i neizvesna, a u finišu dramatična borba u kojoj su srpske rukometašice "izgorele" u ogromnoj želji da se okite titulom.

Brazil je većim delom utakmice igrao taktički veoma mudro, u pravom trenutku je zaustavio pivota Draganu Cvijić i potom iz brzih kontranapada umeo da matira srpske odlične golmane Katarinu Tomašević i Jovanu Risović.

Južnoamerički tim uglavnom je imao vođstvo, u jednom trenutku i sa pet razlike (16:11), ali se domaćin nije predavao i velikim trudom nastojao da dođe do preokreta.

Dramu je najavila Jelena Nišavić izjednačujićim golom u 56. minutu za 19:19 i tada se činilo da će ekipa Srbije na krilima podrške sa tribina smoći snage da nastavi u istom ritmu.

Brazilke su odmah uzvratile, "rovita" Andrea Lekić je iz sedmerca poravnala na 20:20, ali su potom Nunjez i Rodrigez postigle dva gola zaredom i obezbedile zaslužen trijumf svom timu.

Golove za Srbiju postigle su Cvijić 5, Damnjanović i Lekić po 4, Živković i Nišavić po 2, Popović, Krpež i Ognjenović.

Rukometašice Srbije tako nisu uspele da se revanširaju Brazilkama za jedini poraz na prvenstvu, u grupnoj fazi takmičenja u Nišu.

Veliki pritisak učinio je svoje, ali Boškovićeve izabranice zaslužuju sve čestitke za ono što su pokazale na svetskom šampionatu u našoj zemlji, jer osvajanje srebrnog odličja predstavlja ogroman uspeh.

Čestitke rukometašicama!