Rukometašice Srbije na otvaranju SP pobedile Japan


NIŠ - Ženska rukometna reprezentacija Srbije savladala je večeras u Nišu selekciju Japana sa 28:26 (10:13), u premijernoj utakmici prvenstva sveta, koje se u našoj zemlji održava od 6. do 22. decembra.

Narednu utakmicu srpske rukometašice igraju u nedelju od 18 sati protiv Alžira.

U preostalim mečevima prvog kola B grupe sutra se sastaju Brazil - Alžir (18 sati) i DaSvečanom ceremonijom u niškoj dvorani Čair danas je otvoreno 21. prvenstvo sveta za rukometašice, koje će u Srbiji biti održano od 6. do 22. decembra.

Šampionat je otvorio predsednik Međunarodne rukometne federacije Hasan Mustafa.
"Dobro veče Srbijo. Srećni smo što smo ovde, u zemlji koja je među vodećima u rukometu već duže vreme. Znam da svi u organizaciji rade danonoćno kako bi organizovali najbolje prvenstvo ikada, u prelepoj zemlji, zemlji rukometa", izjavio je Mustafa.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da rukometašice Srbije zaslužuju najveći aplauz.
"Drago mi je što vas vidim u ovako velikom broju, da ste orni da podržite naše rukometašice. Velika je stvar što je Niš drugu godinu zaredom centar rukometnih dešavanja. Želim da zahvalim svim gradovima organizatorima svetskog prvenstva, mene kao ministra raduje što smo u prethodna dva prvenstva postavili velike standarde i verujem da će tako biti i sada. Želim da u svet pošaljemo lepu sliku sa ovog šampionata", kazao je Udovičić.

Ceremoniji otvaranja SP prisustvovali su još državni sekeretar za sport Predrag Peruničić, pomoćnik ministra omladine i sporta Dragan Atanasov, gradonačelnik Niša Zoran Perišić i brojni bivši i aktivni sportisti.

Tanjug

Utakmice prvog kola u grupama A, C i D takođe su na programu sutra.

Sastaju se Crna Gora - Južna Koreja, Francuska - Kongo, Holandija - Dominikanska Republika (A grupa, Beograd), Angola - Argentina, Poljska - Paragvaj, Norveška - Španija (C grupa, Zrenjanin), Mađarska - Češka, Nemačka - Australija i Rumunija - Tunis (D grupa, Novi Sad).


Svečano otvoreno svetsko prvenstvo za rukometašice