Pobeda Brazila, snažan otpor odbojkašica Srbije


TRST - Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je od selekcije Brazila sa 3:1 (24:26, 25:21, 25.19, 25:23), u poslednjem 5. kolu B grupe prvenstva sveta u Italiji.

Izabranice selektora Zorana Terzića ranije su obezbedile plasman u drugu fazu šampionata, a večeras su pretrpele prvi poraz nakon što su slavile protiv Turske (3:1), Bugarske (3:2), Kameruna (3:0) i Kanade (3:1).

Duel u Trstu koji je odlučivao pobednika grupe doneo je sjajnu odbojku i protekao je u velikoj i zanimljivoj borbi.

Srpske odbojkašice jesu poražene, ali Terzić može da bude zadovoljan onim što ekipa prikazala na utakmici sa favorizovanim olimpijskim šampionkama.

To se posebno odnosi na početak meča, kada je Srbija igrala izvanredno i zasluženo osvojila prvi set.

Viđeno je mnogo efektnih poena i spektakularnih poteza, sve je funkcionisalo gotovo besprekorno, a blistale su Brankica Mihajlović i mlada Tijana Bošković, za čije smečeve i blokove protivnice nisu imale rešenja.

Bila je to najava da bi reprezentacija Srbije mogla do podviga i prve pobede nad Brazilom do sada, međutim, fantastični sastav Južnoamerikanki stabilizovao je redove i u nastavku preuzeo inicijativu.

Objektivno kvalitetniji tim Brazilki odigrao je u "svom elementu", srpske odbojkašice do kraja susreta igrale su angažovano i povremeno pretile preokretom, a u četvrtom setu umalo nisu režirale dramatičan završetak utakmice.

Međutim, ponestalo im je snage i koncentracije protiv izuzetno snažnog rivala, pa je Brazil sprečio odigravanje petog seta.

Ranije danas Turska je pobedila Kamerun sa 3:0 (25:18, 25:18, 25.12), a Bugarska je istim rezultatom bila bolja od Kameruna - 3:0 (25:17, 25.16, 25.18).

Tabela: Brazil 5-0, Srbija 4-1, Bugarska 3-2, Turska 2-3, Kanada 1-4, Kamerun 0-5.

Plasman u drugu fazu izborile su odbojkašice Brazila, Srbije, Bugarske i Turske.



Izvor; Tanjug