CSKA posle produžetaka do trofeja Evrolige

BERLIN - Košarkaši moskovskog CSKA osvojili su sedmu titulu prvaka Evrope, pošto su posle produžetaka pobedili Fenerbahče 101:96 u finalu Evrolige u Berlinu.

CSKA se u svom 13. finalu elitnog takmičenja još jednom kockao, kao 2012. godine protiv Olimpijakosa, ispustivši 20 poena prednosti posle prvog poluvremena.

Fenerbahče je u poslednjoj deonici posle neverovatnog finiša nadoknadio 16 razlike, na krilima Bobija Diksona, ali je Viktor Hrijapa dve sekunde pre kraja obezbedio produžetak CSKA.

Više snage u dodatnom vremenu imala je ekipa Dimitrisa Itudisa, koji je večeras nadigrao svog učitelja i kuma Željka Obradovića.

Odličnu partiju pružio je plejmejker CSKA Miloš Teodosić, sa 19 poena i sedam asistencija, koji je u ključnim momentima držao svoj tim, i konačno došao do svoje prve titule prvaka Evrope.

Pratio ga je Nando De Kolo sa 20, Kajl Hajns dodao je 15, dok je kod kluba iz istanbula najbolji bio Dikson sa 17, jedan manje imali su Pero Antić, Luiđi Datome i Ekpe Judo.

Nikola Kalinić imao je tri, a Bogdan Bogdanović šest poena za Fenerbahče.


Teodosić: Posrećilo se i meni da osvojim Evroligu

Košarkaš moskovskog CSKA Miloš Teodosić rekao je da je neverovatan osećaj osvojiti trofej Evrolige i poručio da se nada da će do kraja karijere ponoviti takav uspeh.

"Moglo je lakše, ali ovako je slađe. Ispustili smo 20 poena, ali smo u završnici pokazali da imamo srce, da smo sazreli i da možemo da dobijemo velike utakmice", rekao je Teodosić televiziji Sport klub posle meča.

Kapiten reprezentacije Srbije nije krio oduševljenje posle osvajanja prvog pehara Evrolige u karijeri.

"Eto, svi su mislili da Teodosić ne može... Posrećilo se i meni da osvojim. Nisam znao da je osećaj ovako lep, potrudiću se da to uradim još neki put", zaključio je Teodosić.

Teodosić je u finalu bio najbolji pojedinac meča sa 19 poena, pet skokova i sedam asistencija.


De Kolo MVP fajnal-fora Evrolige
Košarkaš moskovskog CSKA Nando De Kolo proglašen je sinoć za najkorisnijeg igrača na fajnal-foru Evrolige u Berlinu. De Kolo je sa 22 poena bio najefikasniji igrač u pobedi nad Fenerbahčeom 101:96 u finalu, dok je odličan bio i protiv Laboral Kuće kada je ubacio 30. Francuski bek je tako spojio dve MVP nagrade, jer je proglašen za najboljeg igrača regularnog dela Evrolige.

Tanjug