Sretenovic oblaci dres Partizana



Iskusni štoper Olimpije u sredu stavlja paraf na ugovor sa šampionom Srbije. Visoki defanzivac nema pravo igranja u revanšu protiv Tromsa


POSLEDNjA linija šampiona Srbije dobiće konačni oblik posle parafa defanzivca Olimpije Sretena Sretenovića, koji se očekuje u utorak.

Iskusni, 27-godišnji štoper visok 192 santimetra, koji je poslednjih nekoliko dana bio u fokusu kluba iz Humske, u utorak je i definitivno dogovorio sve sa srpskim šampionom i u sredu bi trebalo da se pojavi u glavnom gradu.

To ne znači da bi Sretenović mogao da zaigra već u četvrtak uveče, pošto bi pravo igranja trebalo da stekne tek u slučaju plasmana Partizana u Ligu Evrope.


Saga oko angažovanja pojačanja u centralnom delu odbrane u Humskoj je trajala više od dva meseca. Posle glasne potrage na početku prelaznog roka, priča je prilično utihnula tokom pripremnog perioda i evropskih utakmica protiv Valete i AEL. Prvi meč protiv Tromsa i tri primljena gola posle izgubljenih vazdušnih duela naterali su sportski menadžment crno-belih na ekspresnu reakciju.

U utorak oko 14 časova bilo je jasno da je pred vratima Humske šesta letnja akvizicija, međutim, sportski direktor Ljubiša Tumbaković je spuštao loptu na zemlju dok se ne obave i najsitnije formalnosti.

- Blizu smo dogovora, ali još nije sve precizirano - kratko je poručio Tumbaković.

U isto vreme iz Slovenije su stigle informacije da su Sretenovićevi koferi uveliko spakovani i da prepreke za njegov dolazak u Humsku praktično i ne postoje. Prema informacijama koje smo dobili iz Ljubljane cela priča je precizirana, ali visoki defanzivac ima dogovor sa crno-belima da pre dolaska u Humsku ne daje izjave.

Nova akvizicija Partizana je profesionalnu karijeru započela u Radu 2005. Sretenović je tokom naredne dve sezone upisao 32 utakmice za "građevinare" i postigao dva gola, a 2007. sledi odlazak u Benfiku, gde nije dobio priliku, pa je pozajmljen poljskom Zaglebju za koje je odigrao 19 mečeva.

Slede kratke epizode u rumunskoj Politehnici i ruskom Kubanu, a period pozajmica okončan je dolaskom u ljubljansku Olimpiju u zimu 2011. Za ekipu iz glavnog grada Slovenije odigrao je 49 utakmica.

Sretenović bi lako mogao da bude poslednja lasta Partizana u ovom prelaznom roku, pošto je priča oko angažovanja napadača počela da gubi na intenzitetu. Izvori bliski rukovodstvu kluba iz Humske kažu da Valerij Božinov sigurno neće doći na pozajmicu, a slična priča važi i za mađarskog internacionalca Gergeljija.