Omladincima Cukarickog titula i plasman u LSS

BEOGRAD - Omladinski tim FK Čukarički pobedio je Crvenu zvezdu u gostima sa 3:1 i osvojio titulu prvaka Srbije, ali i izborio plasman u Ligu šampiona mladih.

Golove za ekipu sa Banovog brda na stadionu Rajko Mitić postigli su Predrag Jovanović u 10, Nemanja Milojević u 55. i Andreja Stojanović u 86, dok je jedini Zvezdu bio je Đorđe Petrović u 24. minutu.

Trener juniora Čukaričkog Mihajlo Jurasović rekao je da je titula i plasman u Ligu šampiona istorijski rezultat za klub.

"Bila je duga i teška sezona, naporna na svim nivoima. Na kraju se sve svelo na 90 minuta u kojim nije teže moglo da bude, protiv Crvene zvezde na njihovom stadionu. Mislim da smo zasluženo pobedili, svaka čast momcima, odigrali su odlično. Uradili smo nešto sjajno za klub o čemu će se tek pričati", rekao je Jurasović.

Sportski direktor Vladimir Matijašević čestitao je omladincima na velikom uspehu.

"Čestitam i onima koji su ovde dugo radili i gradili sistem od nule kao što je Zoran Popović. Hoćemo da u Čukaričkom od omladinske škole napravimo nešto što će po rezultatima i kvalitetu biti prepoznatiljvo u Evropi. Ovo je samo potvrda da smo na dobrom putu, sadašnja generacija ima ozbiljan kvalitet i potencijal. Očekujem da mnogi od ovih igrača uskoro budu deo prvog tima. Igrati u Ligi šampiona mladih biće za nas veliki izazov i privilegija", poručio je Matijašević.

Tanjug