Srbija upisala i drugu pobedu u nizu

Reprezentacija Srbije upisala je i drugu pobedu pod vođstvom selektora Slavoljuba Muslina. "Orlovi" su u Novom Sadu pobedili Izrael rezultatom 3:1


Srbija je povela sjajnim pogotkom kapitena Ivanovića, a gosti su izjednačili početkom drugog poluvremena sa bele tačke preko Zahavija. Za novo vođstvo Srbije pobrinuo se 15 minuta pre kraja utakmice Milunović, dok je Tadić u 88. postavio konačnih 3:1.

Imao je selektor Muslin problema pred duel sa Izraelcima, sastav tima krojile su brojne povrede, ali su "orlovi" nagovestili da možda dolaze bolji dani za našu fudbalsku reprezentaciju. Ponovo je selektor malo "promešao karte“, a Srbija je uspela da slavi i pored ne baš briljantne igre.


Izraelci su prvi pripretili, Srbija je prva povela. Posle nekoliko propuštenih prilika, a najbolju su "orlovi" imali preko Tošića i Stojiljkovića, a gosti odličnog čuvara mreže na golu, Srbiji je prednost posle pola sata igre obezbedio kapiten Branislav Ivanović. Kapiten "orlova" bio je brži i spretniji u vazdušnom duelu sa golmanom Izraela, a onda se sjajno snašao i sa zemlje, udarcem preko glave, poslao loptu u mrežu, pa je ovim rezultatom i okončan prvi deo utakmice. Inače, Ivanović je odigrao 86. meč u dresu nacionalnog tima. Prestigao je Dragana Džajića koji je stao na 85.

Izraelci su izjednačili na startu drugih 45 minuta igre sa bele tačke pošto je penal skrivio Marko Grujić. I pored primljenog gola "orlovi" nisu stali, kao što su ranije imali običaj, nego su igrali još ofanzivnje čvrsto rešeni što pre da vrate prednost.

Napravili su nekoliko izglednih prilika, da bi Milunović u 74. ponovo vratio prednost Srbiji. Trijumf "orlova" overio je Tadić dva minuta pre kraja utakmice.

Sledeću utakmicu Srbija igra 5. juna protiv Rusije u Monte Karlu.


[HL]

SRBIJA - IZRAEL 3:1 (1:0)

​Strelac: Ivanović u 33, Milunović u 74, tadić u 88. minutu za Srbiju, Zahavi u 50. za Izrael sa penala

Stadion: "Karađorđe". Sudija: Sebastjan Kolesku.

SRBIJA: Rajković, Kolarov, Milunović, Spajić (od 46. S. Rajković), Ivanović (od 46. Maksimović), Sedlar (od 46. Rukavina), Milivojević, Zdjelar (od 46. Zdjelar), Tošić (od 79. Mitrović), Stojiljković, Pavlović (od 70. Tadić).

IZRAEL: Goreš, Jeini, Davidzade (od 79. Hasan), Meir, Ejtan, Nir, Bibars, Dabur (46. Sahar), Zahavi, Benhamin (od 60. Buzaglo), Belišon. [/HL]

informer.rs