Ubedljiv trijumf Crvene zvezde u Pazaru za novi rekord

NOVI PAZAR - Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su u gostima pobedili Novi Pazar sa 4:0 (3:0) u zaostaloj utakmici 26. kola Superlige Srbije.

Strelci za 23. trijumf crveno-belih zaredom, čime su nadmašili rekord ekipe pod vođstvom Slavoljuba Muslina iz sezone 1999/2000, bili su Aleksandar Luković u 27, Ugo Vijeira u 38, Jasmin Trtovac autogol u 43. i Damijan Le Talek u 67. minutu.

Crvena zvezda nastavila je u istom ritmu da "melje" rivale i to ubedljivom igrom na teškom gostovanju u Novom Pazaru, gde je često znala da se saplete, a prošle godine porazom na istom mestu i izgubi trku za titulom.

Utakmica je bila rešena već posle prvog poluvremena kada je bilo tri razlike za izabranike Miodraga Božovića.

Prvo je Luković pogodio glavom posle kornera, potom se Vijeira deveti put u nizu upisao u strelce (19. gol u šampionatu), dok je Trtovac skrenuo loptu u svoju mrežu posle centaršuta Srđana Plavšića. Omaleni vezista asistirao je i Le Taleku za konačnih 4:0.

Lider Superlige povećao je prednost na tabeli, pošto sada ima čak 32 boda više od drugoplasiranog Partizana i 33 od čačanskog Borca.


Božović: Teško će se ponoviti ovakav rekord

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović čestitao je svima u klubu pobedu nad Novim Pazarom i postavljanje rekorda sa 24. trijumfa zaredom, istakavši da će biti jako teško da ponovi ovakav rezultat.

Sadašnja generacija crveno-belih nadmašila je ekipu iz sezone 1999/2000, koju je sa klupe vodio Slavoljub Muslin, i ušla u klupsku istoriju.

"Na početku meča imali smo problema zbog mekanog terena, a kada smm se privikli, pravilimo smo lepe akcije i postizali golove. Rutinski smo priveli utakmicu kraju. Pozdravio bih novi rekord i čestitao klubu, igračima i navijačima, mislim da će se to teško ponoviti", rekao je Božović posle utakmice.

Crnogorski trener pred ekipu postavlja novi cilj - evropski rekord po broju uzastopnih trijumfa koji drži Euzebiova Benfika sa 29.

"Imamo psihološku barijeru, želimo da stignemo Benfiku. Neće biti lako, ali probaćemo", zaključio je Božović.

Njegov kolega sa klupe Novog Pazara Zoran Marić nije bio zadovoljan posle ubedljivog poraza.

"Do prvog gola pružali smo solidan otpor, bili ravnopravni na terenu. Ipak, raspali smo od tog trenutka i izgubili veru. Druog poluvreme bio je samo nastavak dešavanja iz prvog dela, nismo imali koncetraciju", zaključio je Marić.


Luković: Zašto ne bismo oborili i evropski rekord?

Kapiten fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Luković istakao je da je ponosan na to što je ekipa sa 24. uzastopne pobede ušla u klupsku istoriju, ali da nema nameru da se zaustavi na tome jer želi da postavi evropski rekord, koji drži Benfika sa 29. trijumfa u nizu.

"Nigde nije lako dobiti 24 vezane utakmice, koja god da je liga u pitanju. Mnogi potcenjuju našu ligu koja nije toliko slaba i nije liga koja nema kvalitet. To je jedan podatak za poštovanje, ali ne treba time da se zadovoljimo. Ako i u narednim utakmicama budemo imali pristup kao danas, zašto ne bismo oborili i evropski rekord?", rekao je Luković za klupski sajt.

"Ispalo je na kraju da nije bilo teško, ali je bila tvrda utakmica. Posle prvog gola dali smo i drugi relativno brzo, a potom rutinski priveli utakmicu kraju", poručio je iskusni defanzivac, strelac prvog pogotka na meču.

"Ovo mi je prvi gol glavom, a peti ili šesti u karijeri. Drago mi je zbog gola, ali mnogo mi je draže zbog ekipe, zbog rekordne pobede. Takođe mi je mnogo drago i zbog publike, jer Novi Pazar važi za vruće gostovanje", zaključio je Luković.

Tanjug