Partizan promašio nemoguće, pa eliminisan golom u 89. minutu


Fudbaleri Partizana poraženi su od Augsburga 1:3 (1:1) u utakmici 6. kola Grupe L Lige Evrope i tako završili takmičenje.



Neverovatno je kakvu su šansu propustili crno-beli! Istorijsku! Od proleća u Evropi delilo ih je samo 90 minuta borbe sa Augsburgom iz koje je trebalo da izađu makar sa minimalnim ili porazom rezultatom 0:2. A kada su preko Oumarua Abubakara poveli već u 11. minut, delovalo je da će "parni valjak" nastaviti evropski put.

Od toga, međutim, neće biti ništa. Augsburg je napravio preokret i golom Raula Bobadilje u 89. minutu došao do željenih 3:1 i plasmana u šesneastinu finala Lige Evrope. Na tabeli Grupe L nemački i srpski tim imaju isti broj bodova - devet, isti i skor u međusobnim duelima (1:3), pa je presudila bolja gol-razlika bundesligaša.

Partizan je, kako je i navikao svoje navijače, lako i naivno primao golove. Gotovo da se s tim i računalo pred "meč sezone". Ovaj put problem je predstavljala realizacija. Jer, crno-beli su promašili nekoliko odličnih prilika u drugom poluvremenu, tresla se i prečka gostujućeg gola, ali do drugog pogotka nisu došli. Šanse su propuštali Ninković, Živković, Brašanac...

Srpski šampion je kažnjen za promašaje... Surovo kažnjen.

Partizan je meč završio sa igračem manje, jer je Andrija Živković isključen u 81. minutu. Zbog igranja rukom dobio je drugi žuti karton.

Tako se kao mehur od sapunice rasprsla nada crno-belih i njihovih navijača da će posle 11 godina prezimiti u Evropi i spasti sezonu.

SASTAVI:

PARTIZAN (4-2-3-1): Ž. Živković - Bandalovski, Ćirković, Fabrisio, Subić (od 64. Petrović) - Jevtović, Brašanac - A. Živković, Babović, Ninković (od 83. Grbić) - Oumaru.

AUGSBURG (4-1-4-1): Hic - Verheg, Janker, Kalsen-Braker (od 40. Jeon-Ho), Stafilidis - Bajer - Bobadilja, Ja-Čeol (od 69. Kajubi), Trohovski, Dong-Von - Matavž.
Kurir