Zoran Popović novi predsednik Partizana


Popović je obećao da će do kraja 2015. godine uložiti u klub oko osam miliona evra.

On je kao tri cilja na čelnoj funkciji crno-belih istakao finansijski oporavak kluba, poboljšanje infrakstrukture u modernizaciju u rukovođenju Partizana.
"Nije tajna da je Partizan u lošoj finansijskoj situacji. Račun je u blokadi, dugovi prema igračima i zaposlenima su veliki. Investiraću u klub oko osam miliona evra do kraja sledeće godine, a odblokirati račun do februara", izjavio je Popović.

Istovremeno je najavio da će angažovati nezavisnu revizorsku kuću koja će utvrditi koliki je dug Partizana i takođe obećao da će klub u narednom periodu poslovati transparentno.
"Najveća čast za svakog partizanovca je da bude na čelu kluba, da bude deo pobeda, poraza i titula. Svestan sam sportske veličine kluba i odgovornosti koju preuzimam. Klub ću voditi odgovorno i uspešno, neću gledati lični interes, Partizan je veći od svih nas", poručio je Popović.

Novi čelnik crno-belih saopštio je da će potpredsednici kluba biti Ljubiša Tumbaković (zadužen za sportska pitanja), Milorad Vučelić (odnosi sa javnošću) i Vojislav Nedić (pravna pitanja).

Članovi novog Upravnog odbora Partizana biće Srđan Cekić, Milan Obućina, Ivan Maričić, Milomir Gligorijević, Dragan Bjelogrlić, Nenad Janković, Dragan Veljović i Vladimir Vrbaški.

Za generalnog direktora kluba imenovan je Miloš Vazura, predsednik Nadzornog odbora je Vladimir Vuletić, a funkcija sportskog direktora nije odmrznuta, iako se spekulisalo da bi mogao da je preuzme Dragan Ćirić.

Babić: Ukupan dug Partizana 13 miliona evra

Doskorašnji potpredsednik i član Upravnog odbora Partizana Ratomir Babić rekao je danas na Skupštini kluba da ukupan dug crno-belih iznosi 13 miliona evra.

Babić je predsedao Skupštinom pošto je dosadašnji predsednik Partizana Dragan Đurić odsutan zbog bolesti. On je delegatima podneo izveštaj u kojem je podsetio da su od 2009. godine zabeleženi "odlični sportski rezultati".
"Šest godina zaredom bili smo prvaci Srbije, što je najuspešnije razdoblje u istoriji kluba. Taj period bio je potpuna dominacija nad najvećim rivalima, dok je prošla godina izgubljena zbog pristrasnog suđenja na našu štetu. Dug Partizana iznosi 9,8 miliona evra, sa porezom 13 miliona", kazao je Babić.

On je istakao da je u prethodnih pet godina uloženo sedam miliona evra u pojačanja, dok je za odlaske igrača klub bruto prihodovao 35,9 miliona evra.

izvor; Tanjug