Advokat napustio klupu Srbije


BEOGRAD - Fudbalski savez Srbije (FS S) saopštio je danas da je Dik Advokat podneo ostavku na mesto selektora A reprezentacije.

FS S je posle poraza od Danske (3:1) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo održao sastanak sa holandskim stručnjakom na kome je dogovoren sporazumni raskid ugovora.

"Veoma mi je žao što se naš zajednički posao ovako završio. Preuzimam odgovornost za sve što sam uradio na stručnom planu u prethodnom periodu. Pritisak koji smo imali bio je jasno vidljiv i bio je ujedno i prevelik za ovu ekipu. Kao nikada u dosadašnjoj karijeri, suočio sam se sa problemom koji nisam mogao da rešim. Smatram da sam doneo časnu odluku, za mene veoma tešku", rekao je Advokat.

On je dodao da Srbija mora da krene dalje, nekim boljim putem.
"Reprezentaciji Srbije želim sve najbolje u budućnosti, uvek ću je smatrati delom sebe i od srca ću navijati za nju. Takođe, izražavam izuzetnu zahvalnost rukovodstvu FS S, svim igračima reprezentacije i članovima stručnog štaba, na podršci i odnosu u prethodnom periodu, poštujući da su uvek bili uz nas i na svemu što rade za srpski fudbal", poručio je Advokat.

FS S neće imati nikakve finansijske obaveze prema Advokatu i njegovim saradnicima, sobzirom da posle prijateljskog meča protiv Grčke na Kritu, a do kvalifikacione utakmice protiv Portugalije, 29. mart 2015. godine reprezentaciju ne očekuju nikakve obaveze.

Istovremeno, prekinuta je saradnja i sa asistentima dosadašnjeg selektora, trenerima reprezentacije Bertom van Lingenom i Željkom Petrovićem.



Tanjug