UEFA: Stigle žalbe FS Srbije i Albanije, odluka 2. decembra


BEOGRAD - Evropska fudbalska unija (UEFA) potvrdila je danas da je primila žalbe nacionalnih saveza Srbije i Albanije na izrečene kazne posle prekinute utakmice dveju reprezentacija 14. oktobra u Begradu.

"Fudbalski savezi Srbije i Albanije žalili su se na odluku Kontrolne, Etičke i Disciplinske komisije UEFA donetu 23. oktobra. Ishod žalbi biće poznat nakon sastanka Apelacione komisije 2. decembra", saopštila je UEFA.

Prekinutu utakmicu UEFA je registrovala službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije, ali je istovremeno srpsku selekciju kaznila oduzimanjem tri boda u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.

Takođe, Srbija će naredne dve utakmice kao domaćin u kvalifikacijama igrati bez prisustva publike, dok će FŠ, kao i Fudbalski savez Albanije platiti i novčanu kaznu od po 100.000 evra.

Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je 14. oktobra pred kraj prvog poluvremena, kada se iznad terena stadiona Partizana pojavila bespilotna letelica, dron, sa zastavom takozvane Velike Albanije, nakon čega su usledili incidenti.

Susret je prekinut pri rezultatu 0:0.

Prvi od dva meča bez prisustva publike Srbija će odigrati večeras u Beogradu, gde od 20.45 sati dočekuje Dansku.
Tanjug