Karadžić: Ne dam Savez menadžerima i kriminalcima


KRAGUJEVAC - Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (F S S) Tomislav Karadžić rekao je danas da će, za godinu ili godinu i po, kada bude odlazio sa te funkcije, ostaviti Savez poštenim ljudima i da neće dozvoliti da ga naslede menadžeri i kriminalci.

„Kada budem odlazio, a sa mnom i jedan broj ljudi, naći ću naslednike koji će pošteno da rade, investiraju, da ne kradu, ne prodaju fudbalere i da ne nameštaju selektore“, izjavio je Karadžić na Skupštini Saveza Regiona zapadne Srbije u Kragujevcu.

On je dodao da „grupica ljudi, menadžera iz zemlje i inostranstva, ima za cilj da preuzme Savez, vodi kadrovsku politiku selektora, vodi mlađe selekcije i A reprezentaciju".

„Mi se za sada tome odupiremo. Naravno, svi smo podložni ocenama, ali što je u našim mogucnostima ponudili smo fudbalu i pošteno je da nekom ko je juče došao u fudbal i ko se bavi kriminalnim poslovima ne damo fudbalski savez, ni Srbije, ni regiona, ni opštine“, poručio je Karadžić.

Karadžić je nedavno na Skupštini FS S dobio podršku, a promenom statuta FŠ zagarantovano mu je da na funkciji ostate još najmanje godinu dana.

Danas su svoj statut sa statutom FS S uskladili Regioni zapadne i istočne Srbije, gde će prema Karadžićevim najavama uskoro biti izgrađena četiri veštačka terena standardnih dimenzija, na lokacijama koje će biti određene.sa lokalnim samoupravama.

Zahtev za Karadžićevu smenu pokrenula je Crvene zvezda, a prema poslednjim informacijama funkcioneri crveno-belih Slaviša Kokeza i Zvezdan Terzić za sada imaju podršku FS Beograda, dok je neizvesna situacija u Vojvodini, pošto je prošle nedelje predsednik tog saveza Ratko Borovnica podneo ostavku.




Poslata žalba, moramo da pobedimo Dansku

Karadžić je rekao da je poslata žalba Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) na kaznu od minus tri boda zbog prekida utakmice sa Albanijom, ali i da je zbog svega pobeda protiv Danske imperativ.

"Protiv Jermenije smo osvojili bod, ali uveren sam da će ta selekcija kad bude kompletna mnogima pomrsiti račune. Posle toga je došsla utakmica sa Albanijom, situacija koja je diktirana iznutra i spolja, i našli smo se u velikom problemu. Žalba će sa završetkom ovog dana biti upućena višem organu UEFA, pokušaćemo da oborimo odluku koja je doneta i dođemo do boljeg rešenja", izjavio je Karadžić na Skupštini Fudbalskog saveza Regiona zapadne Srbije i upozorio da "i sa tim minusom moramo da računamo".

"Moramo sve da učinimo da protiv Danske osvojimo tri boda i na tabeli sa četiri boda stignemo Dansku i Albaniju", naglasio je Karadžić.

Utakmica I grupe kvalifikacija za prvenstvo Evrope između Srbije i Danske igra se u petak od 20.45 sati na stadionu Partizana, bez prisustva gledalaca.



Izvor; Tanjug