Mladi fudbaleri Srbije izborili plasman na prvenstvo Evrope

KADIZ - Mlada fudbalska reprezentacija Srbije izborila je plasman na prvenstvo Evrope pošto je večeras u Kadizu, u revanš utakmici baraža, savladala domaću selekciju Španije sa 2:1.

Prvi meč odigran prošlog petka u Jagodini završen je bez golova (0:0).

Današnja utakmica odigrana je na stadionu "Ramon de Karanca" pred oko 10.000 gledalaca, a sudio je Feliks Cvajer iz Nemačke.

Strelci: Roberto u 90+2 za Španiju, a Nigez (autogol) u 31. i Kostić u 90+3 za Srbiju.

Zuti kartoni: Muniain, Roberto, Isko (Španija), Čaušić, Srbić, Stojković, Veljković, Ćirković, Kostić (Srbija).

Španija: Arizabalaga, Mankiljo, Gomez, Munijesa (od 69. Tores), Gaja, Nigez, Roberto, Isko, Muniain (od 55. Ramirez), El Hadadi, Delofeu (od 62. Sarabija).

Srbija: Dmitrović, Stojković (od 64. Filipović), Veljković, Ćirković, Petrović, Kovačević, Radoja (od 85. Mijailović), Čaušić, Kostić, Srnić, Pešić (od 71. Čavrić).

Izabranici selektora Radovana Ćurčića ostvarili su podvig, a do uspeha protiv aktuelnog evropskog prvaka došli su potpuno zasluženo.

Premda oslabljeni mnogobrojnih kadrovskim problemima zbog povreda i izostanka vršnjaka članova A nacionalnog tima, igrali su hrabro, organizovano i veoma motivisano, pa su umeli da odole pritisku favorizovanog, veoma kvalitetnog rivala.

Bilo je pravo uživanje gledati Ćurčićeve pulene. Granitna odbrana, na čelu sa golmanom Dmitrovićem, posao je odradila gotovo savršeno, akcije na sredini terena tekle su na željeni način, a istovremeno hitrim kontranapadima stvarane su prilike pred protivničkom mrežom.

Istina, Španci su većim delom susreta imali inicijativu i diktirali tempo, međutim, srpski tim je imponovao pre svega kolektivnom, izuzetno požrtvovanom igrom.

Veliko iznenađenje bilo je na pomolu već nakon pola sata, kada je posle Kostićevog centaršuta defanzivac Gaja uklizao i zahvatio loptu, a ona pogodila Nigeza i ušla u mrežu.

Bilo je to neočekivano, šokantno vođstvo gostiju, koje je potpuno poremetilo redove španske reprezentacije.

Do kraja meča domaćini su nastojali da borbu učine neizvesnom, jednom su pogodili i stativu, a konačno su savladali Dmitrovića u drugom minutu sudijske nadoknade.

Sve dileme, međutim, otkolonio je izvanredni Kostić samo minut kasnije precizniim udarcem za veliki trijumf srpskog tima i prvi poraz ove selekcije Španije u poslednjih pet godina.

Prvenstvo Evrope za fudbalere do 21 godine biće održano 2015. u Češkoj.

Tanjug