Zdravo Gost, ako čitate ovo, to znači da niste registrovani. Kliknite ovde da se registrujete u nekoliko jednostavnih koraka, uživaćete u svim odlikama našeg Foruma. Imajte na umu da su zabranjeni nepristojni ili besmisleni nikovi (bez brojeva ili slova nasumice).
Kako da odrzite racunar u top formi
Povecaj Tekst Smanji Tekst

  1. Dobro Došli na Radio Šumadinac forum.

    Trenutno pregledate forum naše zajednice kao gost, što vam daje ograničen pristup većini diskusija. Registacijom koja je besplatna dobijate mogućnost da postavljate teme, privatno komunicirate sa drugim članovima (PP), odgovarate na ankete, uploadujete, i pristup mnogim drugim posebnim delovima. Registracija je brza, jednostavna i apsolutno besplatna i zato Vas molimo, pridružite našoj zajednici danas!!

    Ukoliko imate bilo kakvih problema sa procesom registracije ili vašim nalogom za prijavljivanje, kontaktirajte nas.
+ Odgovor Na Temu + Kreiraj Novu Temu
Prikaz rezultata 1 do 4 od 4
  1. #1
     OFF 
    Mlađi Član
    Poeni: 1,457, Nivo: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Dostignuća:
    Tagger Second Class1 year registered1000 Experience Points
    dj90 will become famous soon enough dj90 will become famous soon enough dj90's Avatar
    Država
    Serbia
    Registrovan
    Mar 2013
    Pol
    Musko
    Zadnji Put Online : 27.09.2014 @ 19:20
    Lokacija
    Sabac
    Postovi
    26

    blink Kako da odrzite racunar u top formi

    Da počnemo :)!
    1.Nikad ne gasite računar manualno, odnosno pritiskom na dugme, niti koristite kako ja to volim da kazem Brutal shut down, duzim pritiskom na dugme!!!

    Jedini izuzetak je kada kompjuter zabode ili kada hard disk prestane da radi (crvena lampica hard diska ne treperi). U ovoj situaciji kompjuter se moze ugasiti rucno bez ikakwih posledica po hard disk. Posto rucno gasenje takodje moze dovesti i do gubitka windows fajlova, ovo radite samo kada je neophodno i kada bas morate. Prateci ova pravila, izbecice te greske na hard disku. Kad god je moguce, koristite ALT+CTRL+DELETE i task manager da resite problem, ili restart!


    2. Backup-ujte fajlove
    Imajte kopiju bitnih fajlova na eksternom hard disku, cd-owima i slicno. Uvek kreirajte vise od jedne particije, i po mogucstvu bitne fajlove imajte na ne sistemskoj particiji, odnosno na D! Jer ako dodje do pada sistema male su sanse da mozete povratiti fajlove sa CD particije, mada moze, ali je to dugotrajan proces koji mnogi ne znaju ili ih mrzi da urade.

    Kako obrisati Windows, a sacuvati fajlove
    Kako izbrisati Windowse ali ostaviti svoje datoteke.
    Postupak:

    1) Skinite sa:
    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ]
    "BartPE" , napravi bootabilni BartPE CD-e

    2) Upalite račŤunar koristite BartPE cd. U nekim slučŤajevima racŤunar se nece hteti podici sa cd-a; onda morate otici u BIOS i postaviti za "first boot device" cdrom (ili ÄŤitaÄŤ koji koristite za taj cd)

    3) Izbrisite sledece foldere (ako oni postoje) koristeci 2XExplorer koji je dolazi sa BartPE

    C:WINDOWS

    C:WINNT

    C:RECYCLED

    C:RECYCLER

    C:WUTEMP

    C:PROGRAM FILES

    C:SYSTEM VOLUME INFORMATION

    C:*.* (drugim recima sve datoteke u rootu, ali ne sve foldere)

    4) Idite na "C:Documents and Settings", dodjite na vas profil, premestite "My Documents" i "Favorites" u C:BACKUP. Nakon toga izbrisite "C:Documents and Settings"

    5) restartujte racunar koristecii Win95/98 bootabilni disk.

    6) u komandnom promptu upisite "FDISK/MBR" (bez navodnika)

    7) Ubacite vas WinXP CDROM i restartujte racunar, reinstalirajte Windows normalno, ali NEMOJTE formatirati particiju, recite mu da zadrzii trenutacŤni sistem nedirnut ("keep the current file system intact")

    nakon sto je Windows reinstaliran i nakon sto ste napravili vas profil, restartujte racunar sa BartPE CDom

    9) premestite vase pricŤuvne foldere sa C:BACKUP na njihovo mesto u C:Documents and Settings. Nakon toga izbrisite.

    C:BACKUP

    10) restartujte racunar normalno, i to bi bilo to
    3. Koristite Scandisk i Disk Defragment bar jednom u 2-3 meseca. Ovo pomaze da vas hard disk ostane ispravan i da radi bez gresaka!
    Scandisk kompletan tutorial za windows 7
    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ]
    Disk defragmenter u windows 7
    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ]
    Scandisk kompletan tutorial za windows XP
    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ]

    Kako defragmentovati hard disk za windows XP
    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ]


    4. Ne punite hard disk do kraja!

    Za sistemsku particiju (C) preporuceno je da uvek bude slobodno bar 15% hard diska, kako bi sistem nesmetano radio. U ekstremnim slucajevima za XP imajte minimum od 400-600 MB slobodno, dok za Windows 7 treba mnogo vise!. Ako nemate dovoljno slobodnog prostora, to ce jednostavno gusiti i daviti windows i on ce radidi veoma sporo. U Contol Panel/Add or Remove programs obrisite sve nepotrebne programe

    5. Redovno cistite vas racunar od prasine!

    Ovo treba da radite bar jednom u 3-6 meseci, jer prasina moze bitno da uspori rad racunara. Vremenom se prasina skuplja na ventilatorima, sto otezava njihov rad, pa moze doci do kvarova! Zatim prasina se dosta skuplja na stampi komponenti sto takodje moze usporiti njihov rad, ili pak u lezistu procesora sto veoma usporava rad sistema!
    Odgovor Sa Citatom Odgovor Sa Citatom

  2.    Linkovi Sponzora

    SRB HOST

  3. #2
     OFF 
    Mlađi Član
    Poeni: 1,457, Nivo: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Dostignuća:
    Tagger Second Class1 year registered1000 Experience Points
    dj90 will become famous soon enough dj90 will become famous soon enough dj90's Avatar
    Država
    Serbia
    Registrovan
    Mar 2013
    Pol
    Musko
    Zadnji Put Online : 27.09.2014 @ 19:20
    Lokacija
    Sabac
    Postovi
    26

    Uobičajeno Odg: Kako da održite računar u top formi

    Kako očistiti racunar od prašine?
    Kako je prasina jedan od glavnih razloga (ako iskljucimo hardverske nedostatke)da racunar blokira ili se restartuje.Odlucio sam da napisem uputstvo Koje ce mozda nekome izgledati bespotrebno,ali verujte da nije tako....

    Da bi ocistili racunar bice vam potrebno sledece:


    - srafciger
    - kompresovan vazduh (moze se naci kod prodavaca kompjuterske opreme ili prodavnicama sa kancelarijskim potrepstinama)
    - brisaci od vate (ne koristite loptice od vate)
    - alkohol za dezinfekciju
    - papirni ubrusi ili anti-staticke krpe
    - voda.

    Uvek iskljucite svoj kompjuter pre nego sto pocnete sa ciscenjem.

    Korak I: Unutar kucista
    Srafcigerom skinite bocnu stranu kucista, koja se nalazi naspram glavne table. Dodirujte sto je moguce manje unutrasnjih elemenata kompjutera, drzeci prste dalje od kartica i zica. Oduvajte vazduh oko svih komponenata i duz dna kucista, drzeci rasprskivac vazduha desetak centimetara udaljen od masine. Uduvajte vazduh u kutiju za snabdevanje elektricnom energijom i u ventilator (sa zadnjeg dela kucista). Najzad, uduvajte vazduh u drajvove za flopi disk i CD. Obrisite unutrasnjost poklopca slabo navlazenom krpom, pre nego sto ga postavite na mesto. Preporuka je da se ovo radi na svaka tri meseca, ukoliko se kuciste nalazi na podu, ako imate kucne ljubimce koji se linjaju, ili ako pusite. U ostalim slucajevima, dovoljno je na svakih sest do osam meseci.

    Korak II: Spoljni deo kucista
    Umocite brisac od vate u alkohol za dezinfekciju i njime predjite preko svih otvora na poledjini kucista. Jednom ih obrisite vlaznim, a drugi put suvim krajem brisaca. Ovo radite kad god cistite unutrasnji deo kompjutera.

    Korak III: Tastatura
    Prevrnite tastaturu i nezno je protresite. Veci deo mrvica i prasine tako ce ispasti. Uzmite kompresovan vazduh i dunite prema tasterima i oko njih. Zatim uzmite brisace od vate i umocite ih u alkohol za dezinfekciju. Trebalo bi da budu vlazni, ali ne natopljeni. Predjite vatom preko tastera i izmedju njih. Protrljajte gornju povrsinu tastera. Ako imate laptop, vazi ista procedura, samo sto treba vise da vodite racuna o masini. Radite ovo jednom mesecno.

    Ako do toga dodje, odmah iskljucite tastaturu i prevrnite je. Obrisite vrh papirnim ubrusom, dunite kompresovan vazduh izmedju tastera i ostavite da se osusi preko noci. Kod laptop-ova tecnost lako moze da prodre do hard drajva, tako da odmah treba da prevrnete kompjuter naopacke i ostavite ga u tom polozaju dok se ne osusi.

    Korak IV: Ciscenje misa
    Gornji i donji deo misa protrljajte papirnim ubrusom, umocenim u alkohol za dezinfekciju. Otvorite misa i sklonite kuglicu(ako je taj tip misa). Operite je vodom i ostavite da se osusi. Da biste ocistili unutrasnji deo misa, umocite brisac od vate u alkohol i njime protrljajte sve komponente. Svu prljavstinu koja se tesko skida, ostruzite noktom. Na kraju, uduvajte vazduh u otvor. Vratite kuglicu i poklopac na mesto. Ovo radite jednom mesecno.

    Korak V: Monitor
    Navlazite vodom papirni ubrus ili meku krpu bez dlaka. (Takodje mozete da kupite i sredstva za ciscenje monitora u prodavnicama kompjutera) Ne prskajte tecnost direktno na ekran umesto toga poprskajte krpu. Nezno obrisite ekran, da biste odstranili prasinu i otiske prstiju. Nikada ne dodirujte poledjinu monitora. Sto se tice laptop-ova, preporucljiva je upotreba specijalnog rastvora za ciscenje, koji se moze naci u prodavnicama kompjuterske opreme. Radite ovo jednom nedeljno.

    Na samom kraju, proverite da li je sve suvo, pre nego sto ponovo ukljucite kompjuter

    6. Redovno cistite Temp fajlove
    Odlican program za ove stvari jeste CCleaner!
    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ]
    Preporucujem jos jedan koji ja dosta koristim i koji cisti neke stwari koje CCleaner ne! Po meni on cak i bolje radi od CCleanera, jedino sto CCleaner ima podrsku za vise aplikacija kao Mozilla i Chrome, mada ovaj ima bolji scan i uvek ocisti vise, ako se gledaju isti folderi i fajlovi koji se odstranjuju sa racunara!

    Temporary Files Cleaner-
    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ]

    7. Nemojte imati mnogo programa koji loaduju prilikom startup-a!

    Oni koriste dosta resursa racunara i mogu dosta izduziti podizanje sistema. Vecina njih je vidljiva u sistem tray-u na taskbaru u donjem desnom uglu monitora, ali neki su i skriveni!
    Da biste ih blokirali prilikom startup-a, mozete to uraditi preko system configuration aplikacije.

    Pritisnite windows key + R, i zatim ukucajte
    Code:
    msconfig
    Pritisnite enter i otvorice vam se system configuration prozor. U tabu Startup uncekirajte sve programe za koje mislite da vam nisu potrebni prilikom startup-a!
    Odgovor Sa Citatom Odgovor Sa Citatom

  4. #3
     OFF 
    Mlađi Član
    Poeni: 1,457, Nivo: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Dostignuća:
    Tagger Second Class1 year registered1000 Experience Points
    dj90 will become famous soon enough dj90 will become famous soon enough dj90's Avatar
    Država
    Serbia
    Registrovan
    Mar 2013
    Pol
    Musko
    Zadnji Put Online : 27.09.2014 @ 19:20
    Lokacija
    Sabac
    Postovi
    26

    Uobičajeno Odg: Kako da održite računar u top formi

    8. System Restore

    Redovno pravite nove System Restorove, kako bi uvek imali restore point, ukoliko se sistemu nesto desi, da bi mogli da ga vratite u predjasnje stanje.
    Da obrisete postojece restore point-e prvo napravite novi. Idite u Start/All Programs/Accessories/System Tools/System Restore ili desni klik na My Computer, Properties, System Protection, Create new system restore za windows 7. Nazovite ga kako vi hocete.
    Zatim windows key + R, ukucajte

    Code:
    cleanmgr
    i pritisnite OK. Izaberite vas sistemski drajv (obicno C). Posto sistem kalkulise koliko ce vam mesta biti oslobodjeno posle ovog ciscenja otvorice se novi prozor. Izaberite More options tab na vrhu prozora. Izaberite opciju Clean up system restore i pritisnite OK. Vratite se u Disk clean up tab. Cekirajte sve osim compress old files. Kliknite OK i zatim Yes. Ovim ce te obrisati sve stare restore pointe osim ovog novo kreiranog, sto ce vam osloboditi dosta prostora.

    9. Instalirajte free Antivirus i Firewall ukoliko nemate full protekciju.

    Preporučujem Kasperski, ali on je dosta zahtevan pa je dovoljan Nod ili Avast..
    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ]


    Originalni XP

    Da windows XP učinite orginalnim uradite sledeće (ovo je postavljeno na Microsfotovoj stranici od kada su rekli da neće izlaziti updatovi za XP
    Iskopirajte sledece u notepad

    Code:
    Windows Registry Editor Version 5.00 
    
    [HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersion] 
    "CurrentBuild"="1.511.1 () (Obsolete data - do not use)" 
    "ProductId"="55274-640-7450093-23464" 
    "DigitalProductId"=hex:a4,00,00,00,03,00,00,00,35, 35,32,37,34,2d,36,34,30,2d, 
    37,34,35,30,30,39,33,2d,32,33,34,36,34,00,2e,00,00 ,00,41,32,32,2d,30,30,30, 
    30,31,00,00,00,00,00,00,00,62,fc,61,4c,e0,26,33,16 ,05,d3,54,e7,a0,de,00,00, 
    00,00,00,00,49,36,c2,49,20,47,0c,00,00,00,00,00,00 ,00,00,00,00,00,00,00,00, 
    00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,33,33,35,30,30,00 ,00,00,00,00,00,00,65,10, 
    00,00,74,99,dd,b0,f7,07,00,00,98,10,00,00,00,00,00 ,00,00,00,00,00,00,00,00, 
    00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00 ,c4,ae,d6,1c 
    "LicenseInfo"=hex:e7,77,18,19,f8,08,fc,7d,e8,f0,df ,12,6e,46,cb,3f,ad,b2,dd,b9, 
    15,18,16,c0,bc,c3,6a,7d,4a,80,8b,31,13,37,5a,78,a2 ,06,c8,6b,b9,d9,dd,cc,6a, 
    9c,c5,9b,77,aa,07,8d,56,6a,7c,e4 
    
    [HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWPAEvents] 
    "OOBETimer"=hex:ff,d5,71,d6,8b,6a,8d,6f,d5,33,93,f d
    idite save as>all files>dajte mu npr ime "xp.reg", idite save, dupli klik na napravljeni file, klinkite "yes" i eto, sada imate originalni xp, mozete instalirati razne microsoft programe za koju vam je trebao originalan disk npr, "microsoft security essentials" i sl.


    Za Firewall preporcujem Comodo, ali vi možete izabrati i neki drugi, nema neke velike razlike u njima!
    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ]

    10.Instalirajte Malware Bytes Anti Malware
    Jedan odličan antispyware program koji odavno koristim, i koji ima odličnu zaštitu pogotovu full verzija.
    Malware Bytes Anti Malware

    Ovaj program se koristi u mnogo slucajeva uklanjanja malware-a sa racunara jer je jednostavan za koriscenje i rad. Takodje ima odlicnu zastitu za nove tipove malware-a koji se pojavljuju svaki dan i apdejtovan je na otprilike svakih 5-10 sati! Rekao bih, a i mnogi ce se sloziti da je to vazan program koji treba imati u security arsenalu vaseg racunara! Takodje ima i real-time protekciju koja blokira mnogo malicioznih sajtova i veoma dobro ce vas zastititi (Javite mi se na PM za kljuceve za real-time protekciju)! Ovaj tutorial ce vam pokazati kako da instalirate, podesite i skenirate vas racunar sa Malware Bytes-om!

    1. Skinite Malwarebytes' Anti-Malware ili MBAM sa sledecih lokacija:
    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ]
    3. Kada instalacija pocne, nemojte menjati difoult podesavanja programa i kada se instalacija zavrsi Update Malwarebytes' Anti-Malware i Launch Malwarebytes' Anti-Malware treba da budu cekirani!

    4. MBAM ce se sada automatski azurirati i posle toga ce se otvoriti sledeci prozor

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ]

    5. Na skener delu, cekirajte Perform full scan i kliknite na dugme Scan

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ]

    Pojavice se prozor na kojem treba da oznacite koje delove vaseg racunara ce te skenirati. Treba da oznacite ceo sve particije vaseg racunara, u mom clucaju C i D.

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ]

    6. MBAM ce sada poceti da skenira vas racunar. Ovo moze da potraje ali obicno traje od 20-30 minuta, pa predlazem da radite nesto drugo i s' vremena na vreme pogledate dokle je stigao! Kada MBAM skenira to izgleda otprilike ovako

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ]

    ili ovako

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ]

    7. Kada se skeniranje zavrsi, pojavice se poruka

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ]

    8. Kliknite Ok i bicete vraceni na Screen tab. Sada treba da kliknete Show Results dugme.

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ]

    9. Pojavice se ekran koji pokazuje sav malware koji je program pronasao, kao u slikama ispod

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ]
    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ]
    Naravno ako program ne nadje nista lose u vasem racunaru, ne treba da dirate nista. Mozete samo da zatvorite program!

    10. Pre nego sto kliknete Remove selected, pogledajte detaljno svaki fajl koji je malware bytes pronasao i oznaku infekcije. MBAM ce i patcheve, crakove i slicno oznaciti kao inficirane. U mom slucaju patch za Revo Uninstaller je oznacen kao Riskware Tool
    Ako ne zelite da taj fajl bude uklonjen, uncekirajte ga!


    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ]

    MBAM ce sada ukloniti sve obelezene fajlove i njihove registri upise i zatim ce od vas traziti da restartujete racunar, kako bi uspesno zavrsio uklanjanje fajlova! Pojavice se poruka na kojoj pise da treba da restartujete racunar. Uradite to...

    11. Kada se kompjuter restartuje, pojavice se log u Notepadu, koji pokazuje skeniranje i nadjene i eliminisane fajlove. Mozete da ga zatvorite.

    12. Sada mozete da zatvorite MBAM. Sada bi vas kompjuter trebao biti ociscen od malware-a koji je bio prisutan u njemu.

    13. Da ne bi u buducnosti imali problema, kada MBAM pronadje patcheve, crackove i slicno, mozete ih staviti u ignore listu. To cete uraditi tako sto cete u MBAM prozoru kliknuti na Ignore list tab i zatim kliknuti na dugme Add. Pojavice vam se prozor na kome treba da definisete put do foldera u kojem je instaliran taj program, npr. C:Program FilesVS Revo GroupRevo Uninstaller Pro

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ]

    11. Redovno posecujte Windows Update!

    Ovo je i možda najbitnija stvar u celom ovom tutorialu. Redovno proveravajte windows update i apdejtujte sve što vam izbaci. Ove je ne samo bitno zbog malware programa i rupa u sistemu, nego će sistem raditi mnogo stabilnije. Takodje postoje i najnoviji apdejtovi za drajvere vaših komponenti. Mnogi već imaju uključen automatski update, a za one koji to nisu učinili pratite sledeci tutorial
    Odgovor Sa Citatom Odgovor Sa Citatom

  5. #4
     OFF 
    Mlađi Član
    Poeni: 1,457, Nivo: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    Dostignuća:
    Tagger Second Class1 year registered1000 Experience Points
    dj90 will become famous soon enough dj90 will become famous soon enough dj90's Avatar
    Država
    Serbia
    Registrovan
    Mar 2013
    Pol
    Musko
    Zadnji Put Online : 27.09.2014 @ 19:20
    Lokacija
    Sabac
    Postovi
    26

    Uobičajeno Odg: Kako da održite računar u top formi

    Automatic Updates za Windows 7
    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ]
    Automatic Updates za Windows XP

    Control Panel/Automatic Updates
    Cekirajte Automatic(Recommened) i kliknite OK

    12. Redovno apdejtujte Antivirus, Antispyware, ali i ostale programe, od kojih su najbitniji Adobe Reader i Java, jer su oni često podložni virusima!

    To je veoma lako, i verujem da svi to znaju, pogotovu za antivirus. Ako ne želite to ručno da radite instalirajte Secunia Personal Software Inspector i on će to raditi za vas!

    13. Praktikujte sigurno surfovanje po internetu!

    Ne klikćte na bilo koji pop-up ili reklamu koju vidite, jer oni često ustvari predstavljaju viruse. Ne posećujte svakakwv sajtove niti skidajte fajlove za koje ne znate da su čisti. Za skoro svaki fajl postoje komentari korisnika u kojem obično napisu da li ima viruse i sl. Ovo je veoma bitno jer vaš antivirus ne može uvek zaštititi od malware-a, jer stalno izlaze novi, za koje možda još nemate update.


    ====----========----=========
    by:dj90
    Odgovor Sa Citatom Odgovor Sa Citatom

  6. Ko se zahvalio:

    kavadarac (07.07.2014)

Informacija Teme

Users Browsing this Thread

Trenutno 1 korisnika pregleda ovu temu. (0 članova i 1 gosta)

     

Slične Teme

  1. Kako da resetujete samo windows,a ne racunar
    Od dj90 u forumu Domaci Tutorijali
    Odgovori: 0
    Zadnji Post: 26.03.2013, 09:11
  2. Za bolove u kolenima kriv je racunar
    Od Vesna u forumu Zdravlje
    Odgovori: 0
    Zadnji Post: 23.11.2012, 09:14
  3. Kako iznervirati roditelje
    Od Vesna u forumu Sumadinac Cafe
    Odgovori: 0
    Zadnji Post: 10.10.2012, 09:01
  4. Kako Namamiti Roj Pcela
    Od Darko Kloka u forumu Pcelarstvo
    Odgovori: 0
    Zadnji Post: 07.04.2012, 22:29

Članovi koji su pročitali ovu temu : 0

Nemate dozvolu da vidite spisak imena.

Tagovi za ovu Temu

Pravila Postanja

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts


O Nama

    Narodni radio, melem za uši ko ne sluša može da ga nađe na www.radiosumadinac.org

Preporučeni Linkovi

Pratite nas na

Twitter Facebook youtube Flickr DavianArt Dribbble RSS Feed



RSS RSS 2.0 XML MAP HTML
Loading...
Svaki korisnik ovog sajta odgovoran je za sadržaj poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za njihov sadržaj. Postavljanjem vaše poruke ili vašeg autorskog dela saglasni ste da ovaj sajt postaje distributer vašeg dela i odričete se mogućnosti njegovog povlačenja ili brisanja bez saglasnosti uprave sajta. Distribucija sadržaja sa ovog sajta je dozvoljena samo u nekomercijalne svrhe, uz obaveznu napomenu da je sadržaj preuzet sa ovog sajta i uz obavezno navođenje adrese RadioSumadinac.org. Kako je sajt ovih dimenzija nemoguće u potpunosti kontrolisati, ukoliko primetite materijal nad kojim Vi ili neko drugi već ima autorska prava, odmah nam se obratite i materijal će biti uklonjen. Za sve ostale vidove distribucije obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od vlasnika Sajta


Optimizovano za rezoluciju: 1920x1080