Kucni ljubimac iguana- Izuzetno je pitoma - Nabavio sam je sa mesec dana i od tog trenutka je stalno samnom. Već dve, tri godine, moja iguana leti živi u kolima i provodi svo vreme uz mene. Navikla je na ljude, mada nije baš mnogo poverljiva i ne voli previše da se motaju oko nje i da je svi maze.
Oduvek je postojala težnja za neobičnim kućnim ljubimcem i kad je naišao na zelenu iguanu, shvatio je da je to to. Svuda je vodi sa sobom, čak i na kinološke manifestacije. Želi da je ljudi vide i shvate da postoje i drugi kućni ljubimci osim pasa, mačaka i uobičajenih mezimaca. Da se deca uvere koliko je pitoma i poželjna za kućnog ljubimca.

- Iguana je jedno vreme boravila u terarijumu, a onda je odlučila da prekine to i izašla je iz njega . - Dozvolio sam joj da sama izabere svoje mesto u stanu i odlučila se za kupatilo. Verovatno zbog odgovarajuće vlažnosti. Kupatilo je sada njeno stalno mesto boravka, a terarijum ne želi ni da pogleda, a kamo li da uđe u njega.

Pravilna ishrana i toplota su uslovi neophodni za čuvanje iguane. Poželjno je da obrok bude
što raznovrsniji sa deset posto voća. Iguana najviše voli tikvice, krastavce, papriku, zelenu salatu, a voli i detelinu. Sveža voda se podrazumeva.
- Iguana je izuzetan plivač i voli da se kupa . - U toku dana je potebno kvasiti je nekoliko puta, jer iguana vlagu apsorbuje preko kože.
Prilikom niskih temperatura iguane smanjuju aktivnost, rad unutrašnjih organa se usporava, tako da ako je duži period izložena hladnoći, može i uginuti. Optimalna temperatura za zelene iguane je od 29 do 32 stepena C.

U slučaju opasnosti, brani se repom, koji je duži od metra. Kandze koristi za penjanje po drvetu. Nokti su joj vrlo oštri i povremeno ih treba skraćivati. Kad izabere pogodno mesto, u stanju je satima tu da boravi. Izuzetno je pokretljiva i živahna, iako su iguane većinom statične.
Kožu koja je poput pliša, menja presvlačenjem. Ne treba iguanu maziti u kontra smeru, naročito na repu gde se nalaze oštre krljušti, jer joj to ne prija. Iguana najviše voli da je miluju po donjem delu vrata, tačnije po viličnoj kosti.
- Zelena iguana je idealan kućni ljubimac, koji nije zahtevan.