Kucni ljubimac - Prijatelj koji vas nikad nece izneveriti


Pas, mačka, papagaj ili bilo koja druga životinja o kojoj možete da brinete ispuniće vam život i postati ravnopravan član porodice


Velika ljubav.
Ljubitelji životinja odlično znaju koliko radosti kućni ljubimac svom vlasniku može da donese. Nije važno da li je u pitanju pas, mačka, papagaj, zec ili neka druga životinja, ljubimac ne samo da nam postaje najbolji prijatelji već i doprinosi da budemo emocionalno ispunjeni. Njegovo prisustvo važno je za svaki trenutak u našem životu, sa njim možete da delite i lepe i ružne trenutke, a vrlo brzo dobiće i mesto u porodici koje imaju i svi ostali članovi. Evo nekoliko razloga zbog kojih je posebno poželjno brinuti o nekoj životinji bez obzira na životnu dob i pol vlasnika.

1. Oslobađa od stresa

Kada se vratite kući posle napornog radnog dana, koliko god bili nervozni i pod stresom, na vratima kuće sačekaće vas razdragani ljubimac koji će pokazati koliko je srećan što vas vidi, a to će vam sigurno vratiti osmeh na lice. Kada ga pomazite, a on se nežno privije uz vas, zaboravićete na sve ružno što vam se tog dana dogodilo.

2. Poboljšava zdravlje

Postoji mnogo igara koje možete da igrate sa vašim ljubimcem, a ako imate psa, tu su i redovne šetnje ili trčanje, koje će znatno poboljšati vaše fizičko stanje i kondiciju. Ako ste u osnovi lenja osoba, kućni ljubimac će vas naterati na aktivnost, ali i na ranije ustajanje, što će dosta dobro uticati na vaše zdravlje.

3. Najodaniji prijatelj

Kućni ljubimci su lojalni i nikada vas neće izneveriti, oni će vam biti najbolji drugovi i podrška. Bez obzira na vaše raspoloženje, uvek će biti tu, neće vam zamerati, neće se raspravljati i svađati s vama, niti vas zbog bilo čega osuđivati. Uvek možete da im se okrenete, i kada ste tužni i kada ste srećni, a oni će vam vratiti ljubav na isti način.

4. Poslušni su

Vaš ljubimac uvek će vam biti najbolji sledbenik. On zbog toga neće tražiti ništa zauzvrat i neće vam uzeti za zlo ako nekada budete grublji prema njemu. Takođe, ako imate neku tajnu, a ne biste da je podelite sa nekom osobom, učinite to sa vašim ljubimcem i osećaćete se mnogo bolje. Ta tajna sigurno neće otići dalje od njega.

5. Pruža sigurnost

Držanje kućnog ljubimca, poput psa, pruža vam mnogo sigurnosti. Osim što je dobar pratilac, on je vrlo osetljiv i dobar čuvar koji može da oseti opasnost i prepozna čoveka po mirisu, što može da vam bude dragocena zaštita.


Čuvanje kućnog ljubimca važno je za sve ljude bez obzira na životnu dob i pol.