Zdravo Gost, ako čitate ovo, to znači da niste registrovani. Kliknite ovde da se registrujete u nekoliko jednostavnih koraka, uživaćete u svim odlikama našeg Foruma. Imajte na umu da su zabranjeni nepristojni ili besmisleni nikovi (bez brojeva ili slova nasumice).
Zdravlje i ishrana - Strana 3
Povecaj Tekst Smanji Tekst

  1. Dobro Došli na Radio Šumadinac forum.

    Trenutno pregledate forum naše zajednice kao gost, što vam daje ograničen pristup većini diskusija. Registacijom koja je besplatna dobijate mogućnost da postavljate teme, privatno komunicirate sa drugim članovima (PP), odgovarate na ankete, uploadujete, i pristup mnogim drugim posebnim delovima. Registracija je brza, jednostavna i apsolutno besplatna i zato Vas molimo, pridružite našoj zajednici danas!!

    Ukoliko imate bilo kakvih problema sa procesom registracije ili vašim nalogom za prijavljivanje, kontaktirajte nas.
+ Odgovor Na Temu + Kreiraj Novu Temu
Strana 3 od 13 PrvaPrva 1 2 3 4 5 ... ZadnjaZadnja
Prikaz rezultata 21 do 30 od 123
  1. #21
     OFF 
    VIP
    Poeni: 406,386, Nivo: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 99.9%
    Dostignuća:
    OverdriveTagger First Class50000 Experience PointsSocialVeteran
    Nagrade:
    Posting Award
    Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna's Avatar
    Država
    Norway
    Registrovan
    Dec 2011
    Pol
    Zensko
    Zadnji Put Online : @
    Lokacija
    negde iznad zvezda
    Postovi
    59,575

    Uobičajeno Odg: Zdravlje i ishrana

    Šljive

    Među sortnim šljivama posebnu pažnju privlači japanska šljiva „umeboši“, koja je veoma cenjena u makrobiotičkoj ishrani.

    Zbog ukusnog i lepog izgleda, kao i vrednih sastojaka koje poseduju, šljive su vrlo popopularno voće. Ovaj sladak plod najčešće se koristi u svežem obliku, ali i za brojne druge proizvode. Od šljiva se pravi slatko, ukusni pekmezi i džemovi. Koriste se i u sušenom obliku, od njih se prave i vrlo ukusni i zdarvi kompoti. Mogu i da se zamrznu i kasnije koriste za kolače i druge poslastice. Ipak, najbolje ih je jesti u svežem obliku, jer su tako najzdravije.

    Tradicionalno, naš narod od ovog voća “peče” i rakiju koja, osim za piće, može da se koristi i kao lek u vidu obloga, kod prehlada ili za masiranje bolnih mesta.

    U sto grama šljiva ima čak 87 grama vode i 11 grama ugljenih hidrata, dok preostali deo sadrži vlakna i belančevine. Od vitamina šljive imaju najviše C i E, betakarotena i folne kiseline. Vitamin C je važan jer pomaže apsorpciju gvožđa u organizmu. Takođe, ovaj vitamin pomaže i u smanjivanju rizika od srčanih bolesti, šloga, kao i nekih vrsta kancera. Kada je reč o mineralima, bogata je sa kalijumom, fosforom, magnezijumom, natrijumom...

    Dijetetska vlakna koja se nalaze u šljivi izuzetno su važna, jer pomažu kod snižavanja holesterola u krvi i regulišu opstipaciju. Šećerni alkohol poznat kao sorbitol, takođe je sastojak ovog voća, a koristi se kao zamena za šećer u proizvodnji dijetetskih proizvoda za dijabetičare, ali i za druge osobe koje moraju da paze na unos šećera.


    Suva šljiva u odnosu na drugo suvo voće ima dvostruko veću antioksidansnu moć. U sastavu suvih šljiva nalazi se koncentrovan sorbitol i vlakna, koja im daju veći laksativni efekat u odnosu na sveže. Ali i sveže i suve šljive predstavljaju pravu malu riznicu kalijuma, vlakana, vitamina, a u tragovima se može pronaći i magnezijum i gvožđe. U bilo kom obliku ova voćka je izuzetno bogata jedinstvenim fitonutrijentima, kao i neohlorogenskom i hlorogenskom kiselinom. Ove supstance pripadaju porodici fenola, čija je antioksidansna uloga potvrđena u mnogim naučnim istraživanjima.

    Zbog njenih blagotvornih sastojaka jako je dobro jesti šljive, naročito za doručak. U običan jogurt stavite iskeckane ili oljuštene šljive i dodajte med po želji. Ovaj energetski snažan i zdrav doručak obezbediće vam svu potrebnu energiju.
    Ukoliko sami pečete ražani hleb, u pripremljenu smesu dodajte napola ispečene šljive. Ovako spremljen hleb vrlo je sladak, ukusan i što je najvažnije zdrav.

    Pri kupovini šljiva treba voditi računa da su plodovi čvrsti, neoštećeni i da imaju peteljku. Površina treba da bude malo zamagljena, što pokazuje da su šljive pravilno gajene. Pošto jako brzo dozrevaju, u frižideru mogu da se čuvaju najviše tri dana. Treba ih staviti tako da su odvojene od ostalih namirnica, najbolje u papirnu kesu, jer dozrevajući oslobađaju etilen koji ubrzava zrenje ostalog voća i povrća koje se nalazi u frižideru. Osim toga, kada ih izvadite iz frižidera treba ih ostaviti da izvesno vreme odstoje na sobnoj temperaturi, jer im se na taj način vraća maksimum sočnosti i slatkoće.

    Zamrznute šljive, po pravilu, mogu da se čuvaju u zamrzivaču najduže tri meseca. Pre nego što se stave u zamrzivač treba da se prepolove i da im se izvade koštice. Tako prepolovljene, ređaju se na tanjir sa kožom nadole, pa tek onda stavljaju u plastične kese i zamrzavaju.
    Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio, to znači da više nisi vredan mog vremena.

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ] DJ. Vesna®
    Odgovor Sa Citatom Odgovor Sa Citatom

  2.    Linkovi Sponzora

    SRB HOST

  3. #22
     OFF 
    VIP
    Poeni: 406,386, Nivo: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 99.9%
    Dostignuća:
    OverdriveTagger First Class50000 Experience PointsSocialVeteran
    Nagrade:
    Posting Award
    Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna's Avatar
    Država
    Norway
    Registrovan
    Dec 2011
    Pol
    Zensko
    Zadnji Put Online : @
    Lokacija
    negde iznad zvezda
    Postovi
    59,575

    srce Odg: Zdravlje i ishrana

    Paprika

    Parika predstavlja i savršeni afrodizijak, jer budi raspoloženje i strast, delotvorna je u sprečavanju ćelavosti i utiče na veću na elastičnost i propustljivost kapilara.


    Crvena, žuta, zelena, babura, kratka mesnata paprika, ili mala prgava papričica, sastavni su deo svake kuhinje, a po očuvanosti korisnih sastojaka najbolja je sveža. Sirova paprika, kao i spremljena u jelima, pomaže u lečenju mnogih bolesti i tegoba. Njeni sastojci na ljudski organizam deluju kao antidepresiv, antiseptik, diuretik i moćan afrodizijak.

    Lista bolesti na koje deluje poduža je. Paprika pomaže u uklanjanju i lečenju avitaminoza, alergije, anemije, astme, ateroskleroze, angine pektoris, infarkta, astme, hipertenzije, dijabetesa, katarakte, kašlja, impotencije, opadanja kose, osteoporoze, otežanog mokrenja, reumatizma, starosnog slepila, hemoroida...

    Ovo izuzetno zdravo povrće nema veliku energetsku vrednost, pa je pogodna za dijetalnu ishranu. I paprike i papričice bogate su mineralima, vitaminima i drugim korisnim sastojcima.

    Konzerviranjem se hranljiva vrednost bitno ne menja, a količina vitamina C kojeg ima u zavidnoj meri ostaje gotovo ista kao u svežoj paprici ili papričici. Dokazano je da paprika ima čak četiri do pet puta više ovog vitamina nego limun i pomorandža. Zbog tako velikih količina preporučuje se kao obavezan dodatak ishrani za jačanje imuniteta.

    U paprikama ma koje vrste i veličine nalaze se i značajne količine vitamina B, među kojima se posebno ističu vitamini B1 i B2. Sadrži i vitamin E kojem se pripisuju antikancerogena svojstva, vitamin A, pantotensku kiselinu, a od minerala ima najviše kalijuma, fosfora i gvožđa. Količina vode koju poseduje približno je oko 89 odsto, dok količina eteričnih ulja u semenu zavisi od količine prisutnog alkaloida kapsaicina.

    Kapsaicin je specifična materija koja daje ljutinu plodu. Zavisno od toga koliko ga ima, paprike se dele na slatke i ljute sorte. U svakom slučaju, za kapsaicin se odavno zna da ima lekovitu moć jer predstavlja savršeni antiseptik. U organima za varenje sprečava razvoj bakterija truljenja i poboljšava varenje hrane draženjem sluzokože creva.
    Povećava i nivo histamina, koji predstavlja glavni odbrambeni sistem ljudskog organizma na reumatska oboljenja.

    Veruje se i da je paprika, a posebno ljuta papričica, savršeni afrodizijak, jer budi raspoloženje i strast kod ljudi.

    Verovanje se temelji na uticaju paprike na pojačan rad krvotoka. Osim afrodizijačkog dejstva, ovoj drevnoj lekovitoj povrćki pripisuju i da ima stimulativnu moć na kožu glave.

    Tačnije, tvrdi se da sprečava pojavu ćelavosti, o čemu svedoče Kalabrezi koji je jedu u ogromnim količinama.

    U Italiji je paprika, inače, obožavano povrće. Španci je takođe obožavaju i imaju svoj Institut za papriku, dok u francuskoj postoji Škola za papriku.

    Španci su uostalom na evropski kontinent papriku i doneli iz Južne Amerike, još u 15. veku. Odatle se proširila svuda, a pravi procvat doživela je u Mađarskoj. Kod nas je takođe omiljena, a najpoznatija je leskovačka paprika.

    HABANERO I ČILI PAPRIČICE

    Američki hemičar Vilbur Skovil je još 1912. godine otkrio da se razlaganjem ekstrakta paprike u vodi može meriti njena ljutina. Na skali ljutine koja nosi njegovo ime, neprikosnoveno prvo mesto drži meksička habanero paprika. U stopu je prati skoč bone (Scoch Bonnet), zatim slede jamajka hot i razne druge vrste, dok je bez ljutine, na poslednjem mestu, slatka babura.

    Kapsaicin koji se nalazi u čili papričicama, može da se koristi kao analgetik za smanjenje bola posle hirurške intervencije, tvrde danski istraživači. Utrnulost koju izaziva kapsaicin, sprečava prenošenje bola do moždanih centara koji ga registruju, tako da pacijent biva pošteđen ovog neprijatnog osećaja, otkrili su istraživači.

    U prilog ovoj tvrdnji, navodi se primer pacijenata koji su operisali slepo crevo a zatim primili kapsaicin. Oni su, u odnosu na pacijente koji ga nisu primili, osećali znatno manju bol posle operacije. Međutim, ne treba se u kućnim uslovima lečiti papričicama, da ne bi došlo do infekcije.
    Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio, to znači da više nisi vredan mog vremena.

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ] DJ. Vesna®
    Odgovor Sa Citatom Odgovor Sa Citatom

  4. #23
     OFF 
    VIP
    Poeni: 406,386, Nivo: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 99.9%
    Dostignuća:
    OverdriveTagger First Class50000 Experience PointsSocialVeteran
    Nagrade:
    Posting Award
    Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna's Avatar
    Država
    Norway
    Registrovan
    Dec 2011
    Pol
    Zensko
    Zadnji Put Online : @
    Lokacija
    negde iznad zvezda
    Postovi
    59,575

    Uobičajeno Odg: Zdravlje i ishrana

    Stevija

    Istraživači tvrde da su pronašli formulu za mafin sa stevijom koji ima sve osobine mafina sa šećerom i četiri puta uvećava sadržaj dijetetskih vlakana.


    Buduća alternativa koja obećava

    ,,Glukozidi iz lišća stevije rebaudiane Bertoni, autohtone biljke koja raste u centralnom delu Južne Amerike, mogu biti alternativa veštačkim zaslađivačima u pekarskoj proizvodnji’’, kaže se u studiji.

    Steviol glikozidi su prošlog novembra odobreni za upotrebu u Evropskoj uniji u 31 kategoriji hrane, uključujući cerealije sa visokim sadržajem dijetetskih vlakana. Međutim, stevija trenutno ne može da se koristi u pekarskim proizvodima.

    ,,S obzirom na prirodno poreklo i istoriju upotrebe stevije, može se očekivati da će se regulativa ublažiti i da će steviol glikozidi biti dozvoljeni u drugim vrstama zaslađene hrane, kao što su pekarski proizvodi’’, stoji u studiji.

    Stevija ima status sastojka koji je bezbedan za upotrebu u SAD-u i može da se koristi u pekarskim proizvodima.
    Metoda
    Istraživači su u ovoj studiji poredili nekoliko vrsta dijetetskih vlakana da bi dobili optimalan reb A mafin na osnovu analize hemijskog sastava, boje i teksture.

    Otkriveno je da kombinacija inulina ili polidekstroze sa rebaudiozidom A daje rezultate najsličnije klasičnom mafinu sa šećerom.

    Pokazalo se da upotreba pšeničnih mekinja ili vlakana jabuke kao zamene dovodi do promene boje korice i ukusa.
    Značajne prednosti dijetetskih vlakana

    Formula stevije sa inulinom ili polidekstrozom dovela je do značajnog porasta sadržaja dijetetskih vlakana. Mafin sa šećerom sadrži 1,3g dijetetskih vlakana u 100g, a kad se koristi inulin sadržaj vlakana raste na 4,6 odsto, dok pri upotrebi polidekstroze raste na 7,1 odsto, što predstavlja uvećanje za preko 400 odsto.

    ,,Dodatna prednost nove formule je u tome da ona na sadržaj dijetetskih vlakana utiče tako da ovi modifikovani proizvodi pomažu u smanjenju deficijencije unosa vlakana’’, kaže se u studiji.

    Dodaje se da bi ovo trebalo da bude dovoljno da se dobije status,,izvora dijetetskih vlakana’’ po EU regulativi i da se mafini sa stevijom sa polidekstozom označe kao proizvodi sa ,,visokim sadržajem dijetetskih vlakana’’.
    Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio, to znači da više nisi vredan mog vremena.

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ] DJ. Vesna®
    Odgovor Sa Citatom Odgovor Sa Citatom

  5. #24
     OFF 
    VIP
    Poeni: 406,386, Nivo: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 99.9%
    Dostignuća:
    OverdriveTagger First Class50000 Experience PointsSocialVeteran
    Nagrade:
    Posting Award
    Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna's Avatar
    Država
    Norway
    Registrovan
    Dec 2011
    Pol
    Zensko
    Zadnji Put Online : @
    Lokacija
    negde iznad zvezda
    Postovi
    59,575

    srce Odg: Zdravlje i ishrana

    Crno grožđe

    Crno grožđe snižava krvni pritisak.
    Kora i seme crnog grožđa koji se odbacuju dok se pravi vino, predstavljaju riznicu lekovitih sastojaka, ističu istraživači na Madridskom univerzitetu.

    Oni su od ovih „otpadaka“ napravili ekstrakt po imenu GADF, za koji tvrde da je izuzetno bogat i celulozom i antioksidansima, za razliku od drugih namirnica koje sadrže ili jedno ili drugo.

    Njegovu delotvornost potvrdili su i praktično na 34 dobrovoljca nepušača, čija je svakodnevna ishrana obogaćena ovim ekstraktom od crnog grožđa.

    Urađeni testovi o stanju krvnog pritiska pre početka i posle završenog istraživanja, pokazali su kod ispitanika vidljivu promenu. Krvni pritisak je smanjen za pet odsto, a holesterol, naročito loš, za čak 14 procenata.

    Ovo upućuje na zaključak da bi ovaj grožđani ekstrakt kao deo svakodnevne ishrane gotovo prepolovio rizik od srčanih napada.

    Takođe bi mogao da ima posebnu važnost za ljude koji pate od hipertenzije ili visokog holesterola.
    Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio, to znači da više nisi vredan mog vremena.

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ] DJ. Vesna®
    Odgovor Sa Citatom Odgovor Sa Citatom

  6. #25
     OFF 
    VIP
    Poeni: 406,386, Nivo: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 99.9%
    Dostignuća:
    OverdriveTagger First Class50000 Experience PointsSocialVeteran
    Nagrade:
    Posting Award
    Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna's Avatar
    Država
    Norway
    Registrovan
    Dec 2011
    Pol
    Zensko
    Zadnji Put Online : @
    Lokacija
    negde iznad zvezda
    Postovi
    59,575

    Uobičajeno Odg: Zdravlje i ishrana

    Vitamin D

    Vitamin D izuzetno je važan za zdravlje kostiju, a nedavna istraživanja sugerišu da nas štiti i od prehlade i depresije.


    Dobra vest je da većina ljudi dnevno unosi dovoljne količine vitamina D, međutim, ukoliko ne provodite dovoljno vremena na suncu, telo ima problem sa njegovom apsorbcijom i onda ne dobijate potrebnu količinu.


    SUNČEVA SVETLOST

    Sunčeva svetlost podstiče proizvodnju vitamina D u organizmu, ali zbog rizika od dobijanja raka kože, ne postoji zvanična lekarska preporuka koja bi vam omogućila bezbrižno sunčanje. Međutim, malo sunčanja, 20 do 25 minuta, uz odgovarajući kremu može biti sasvim dovoljno.


    GOVEĐA JETRA

    Iako možda nije prvi izbor kada je hrana u pitanju, 100 grama goveđe jetre sadrži 50 univerzalnih jedinica vtamina D, ali i još nekoliko vrlo važnih nutrijenata kao što su vitamin A, gvožđe i proteini.


    SUPLEMENTI

    Suplementi vam mogu pomoći da svom organizmu obezbedite dnevnu dozu vitamina D. Pritom, za razliku od kalcijuma, ne morate deliti unos vitamina D pošto telo može da odjednom primi celokupnu dnevnu dozu bez ikakvih problema.


    ŽUMANCE

    Jaja su jako zgodan način da u telo unesete vitamin D s obzirom na njihovu popularnost i dostupnost. Vitamin D nalazi se u žumancetu veoma je važno da konzumirate celo jaje a ne samo belance. Jedno žumance sadrži oko 40 univerzalnih jedinica vitamina D. Međutim, nemojte da kompletan unos vitamina D bude preko jaja pošto ona sadrže i holesterol.


    PEČURKE

    Poput ljudi, i pečurke mogu da proizvode vitamin D kada se izlože uljtra ljubičastoj svetlosti. One se u većini slučajeva gaje u mraku, međutim, pojedine kompanije ih izlažu ovom svetlu kako bi podstakle proizvodnju vitamina D.


    SOK OD POMORANDŽE

    Vitamin D može se naći i u soku od pomorandže. Jedna čaša soka ima oko 100 univerzalnih jedinica vitamina D, ali to može varirati od proizvođača do proizvođača.


    MASNE RIBE

    Masne ribe poput lososa i tune mogu biti odličan izvor vitamina D. Jedan filet lososa sadrži 450 internacionalnih jedinica vitamina D a organizmu tokom dana ne treba više od 800. Ove ribe takođe sadrže i omega 3 masne kiseline tako da ćete učiniti duplu uslugu organizmu.


    TUNJEVINA IZ KONZERVE

    Sveža riba nije jedini način da povećate unos vitamina D, i riba iz konzerve vam takođe može pomoći. Tunjevina iz konzerve, kao i sardine, sadrži vitamin D i znatno je jeftinija opcija od sveže ribe. Tunjevina iz konzerve sadrži 150 univerzalnih jedinica vitamina D.


    Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio, to znači da više nisi vredan mog vremena.

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ] DJ. Vesna®
    Odgovor Sa Citatom Odgovor Sa Citatom

  7. #26
     OFF 
    VIP
    Poeni: 406,386, Nivo: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 99.9%
    Dostignuća:
    OverdriveTagger First Class50000 Experience PointsSocialVeteran
    Nagrade:
    Posting Award
    Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna's Avatar
    Država
    Norway
    Registrovan
    Dec 2011
    Pol
    Zensko
    Zadnji Put Online : @
    Lokacija
    negde iznad zvezda
    Postovi
    59,575

    Uobičajeno Odg: Zdravlje i ishrana



    Cišćenje organizma od toksina


    Pijte toplu vodu sa limunom

    Započnite dan čašom tople vode sa limunom kako biste alkalizovali i hidrirali organizam i pospešili izbacivanje toksina iz organizma.


    Izbacite toksične proizvode

    Mnogi proizvodi za ličnu higijenu i kozmetiku sadrže toksične sastojke. Za početak, izbacite sve proizvode koji sadrže „mirise“ – pod ovim nazivom može da se krije više od 26 toksičnih hemikalija.


    Zamenite životinjske proizvode – biljnim

    Meso i mlečni proizvodi stvaraju kiselu sredinu u telu, što otvara vrata za različite bolesti. Zato odmorite organizam od ove hrane i jedite hranu biljnog porekla koja alkalizuje organizam. Umesto životinjskih proteina, jedite biljnu hranu bogatu proteinima, kao što su mahunarke (pasulj, sočivo, grašak), semenke konoplje ili čija semenke. Jedite što više sirovog povrća.


    Znojenjem izbacite toksine

    Vežbajte, posetite saunu, ili napravite sebi toplu kupku. Koža je naš najveći organ, a znojenje može da bude efikasan metod detoksikacije.

    Pijte sveže ceđene sokove

    Dnevna doza sveže ceđenih sokova od povrća obezbeđuje potrebne hranljive sastojke i čisti organizam. Koristite zelenolisno povrće, što tamnije to bolje, uz dodatak đumbira, limuna, belog luka. Cvekla (uključujući i lišće) je poznata kao čistač organizma, pa je dodajte svakoga dana u jelovnik, u obliku soka ili sveže salate. Od voća se preporučuju kisele jabuke. Ako vam je baš potrebno da zasladite sok, dodajte steviju.


    Iskoristite prolecne darove prirode;sremus, koprivu, maslacak, odlicni su cistaci organizma i cuvari vaseg zdravlja.
    Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio, to znači da više nisi vredan mog vremena.

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ] DJ. Vesna®
    Odgovor Sa Citatom Odgovor Sa Citatom

  8. #27
     OFF 
    VIP
    Poeni: 406,386, Nivo: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 99.9%
    Dostignuća:
    OverdriveTagger First Class50000 Experience PointsSocialVeteran
    Nagrade:
    Posting Award
    Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna's Avatar
    Država
    Norway
    Registrovan
    Dec 2011
    Pol
    Zensko
    Zadnji Put Online : @
    Lokacija
    negde iznad zvezda
    Postovi
    59,575

    Uobičajeno Odg: Zdravlje i ishrana


    Izvor; Zdrava ishrana


    Već samim svojim prisustvom biljke teraju na bekstvo veliki broj bolesti, te tako:

    URINSKE KISELINE podvijaju rep čim vide luk ili grožđe.
    BELANČEVINE beže pred boranijom.
    ANEMIJA odmah pocrveni čim vidi šargarepu, grožđe, spanać, cveklu, potočarku, kupus, kajsije, jabuke i šljive.


    LOŠA CIRKULACIJA I ARTERIOSKLEROZA se plaše od limuna, peršuna, belog luka, paradajza i praziluka.
    ARTRITIS I REUMATIZAM "polažu oružje" kad ugledaju limun, jagode, kupine, grožđe, ribizle, jabuke, kruške, paradajz, praziluk, boraniju, crni luk I celer.
    ASTMA se onesvešćuje u dodiru sa narom
    KAMEN U ŽUČI I KAMEN U BUBREGU se raspadaju pod udarom maslačka, paradajza, bele repe, praziluka, grožđa, jabuka i krušaka.
    CELULITIS se topi od limuna.
    OPADANJE KOSE se zaustavlja odmah ako jedete potočarku.
    HOLESTEROL beži čim mu se približe artičoke i maslačak.
    UMORNO SRCE ce ojačati ako često jedete celer. Grožđe, nar i luk.
    GRČEVI se proređuju, NERVNE KRIZE umiruju, a NESANICA se uspavljuje salatom, mandarinama i kruškama.
    ZATVOR kapitulira pred maslinovim uljem, prazilukom, šljivama, trešnjama, dudinjama, grožđem i kruškama.
    DEKALCIFIKACIJA I DEMINERALIZACIJA drhte kao prut kad šargarepa, praziluk, bela repa, kupus, cvekla, bademi, spanać, grožđe, jabuke, jagode I trešnje otvore vrata.
    DIJABETES (ŠEĆER U KRVI) beži pred crnim lukom, artičokama, cveklom, maslinovim uljem, maslinama, lešnikom i bademima.
    DIAJREJE (PROLIVI) prestaju ako jedete šargarepu, limun, ribizle, borovnice nar i kajsije.
    BRADAVICE I ŽULJEVI razmekšavaju od belog luka.
    EDEMI (OTOCI) se resorbuju, a ZADRŽAVANJE VODE isparava kad luk, kruška, dinja, jabuke, trešnje, breskve, komorač, potočarka i plavi paradajz uđu u organizam.
    ČIREVI U STOMAKU I STOMAČNE KISELINE se smiruju u prisustvu šargarepe, kupusa, limina, grožđa, paradajza i ananasa.
    PREKANCEROZNA I KANCEROZNA STANJA pozivaju u pomoć beli luk i crvenu cveklu.
    BOLESTI JETRE I NADUTOST JETRE se smiruju u prisustvu maslačka, špargle, šargarepe, šikoreje, celera, artičoke, maslina, rotkvica maslinovog ulja i grejpfruta.
    BOLESTI I POREMEĆENOST ŽLEZDA traže u lečenju celer, beli luk, trešnje, kruške i jagode.
    BOLOVI GRLA puše lulu pomirenja sa dudinjama, ribizlama, belim lukom, majčinom dušicom i algama.
    HEMOROIDI postaju savim mali ako jedete dinje I grožđe.
    HERPES ublažuju jabuke.
    VISOKI PRITISAK opada pred belim lukom, peršunom, limunom, ribizlama i kruškama.
    LOŠE VARENJE I INFEKCIJE CREVA prestaju ako jedete borovnice, salatu, limun, jabuke i paradajz.
    NERVNE DEPRESIJE I BOLESTI NERAVA će pokleknuti pred pomorandžama, cveklom, graškom, belom repom, crnim lukom, šparglom, bademima, šljivama, urmama i drugim suvim voćem.
    GOJAZNOST se topi kad jedete praziluk.
    BOLESTI PANKREASA ne mogu da se odupru napadau plavog paradajza.
    BOLESTI KOŽE menjaju boju sa artičokama, limunom, krastavcem, celerom, šparglom i rotkvicama.
    BOLESTI BUBREGA ne mogu da se odupru grožđu, jabukama, dinji, celeru (korenu i listu), maslačku, šikoreji i kozjoj bradi.
    UREA gubi svoji hladnokrvnost kad stignu artičoke, paradajz, grožđe i borovnice.
    BOLESTI DISAJNIH ORGANA I PLUĆA gube svoj dah kada im se približe rotkvice, beli luk, bela repa i potočarka.
    PROSTATIS I BOLESTI MOKRAĆNIH PUTEVA proganjaju rotkvice, orasi, potočarka, crni luk i borovnica.

    Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio, to znači da više nisi vredan mog vremena.

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ] DJ. Vesna®
    Odgovor Sa Citatom Odgovor Sa Citatom

  9. #28
     OFF 
    VIP
    Poeni: 406,386, Nivo: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 99.9%
    Dostignuća:
    OverdriveTagger First Class50000 Experience PointsSocialVeteran
    Nagrade:
    Posting Award
    Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna's Avatar
    Država
    Norway
    Registrovan
    Dec 2011
    Pol
    Zensko
    Zadnji Put Online : @
    Lokacija
    negde iznad zvezda
    Postovi
    59,575

    Uobičajeno Odg: Zdravlje i ishrana

    Lekovitost pivskog kvasca


    Pivski kvasac štiti oči i jetru


    Pivski kvasac je u narodnoj medicini poznat kao lek za mnoge bolesti.
    Preporučuje se u svim životnim dobima jer štiti jetru, oči, kožu, pomaže nestanku akni, otklanja umor, održava ravnotežu crevne flore, sprečava mučninu, ublažava teškoće sa varenjem i podstiče gubljenje težine.



    Najbolje ga je uzimati suvog, jer ga tako organizam u potpunosti iskorišćava, sa vodom, uz glavne obroke. Dnevna doza, podeljena u tri jednaka dela, treba da iznosi između šest i deset grama.
    U svežem stanju ga ne treba uzimati jer se brzo kvari, gorkog je ukusa, izaziva nadimanje. Uz to, gljivice kvasca u organima za varenje uzimaju vitamine B grupe iz hrane, koje su im potrebne za razmnožavanje. Tako organizam ostaje uskraćen za ove vitamine i druge hranljive sastojke iz hrane.

    Od korisnih sastojaka posebno se ističu proteini, jer su slični proteinima životinjskog porekla.
    Šećer, gvožđe, oligoelementi i vitamini, posebno B grupe, sastojci su koji daju izuzetnu vrednost pivskom kvascu.
    Suvi pivski kvasac ima značajnu ulogu u dijetoterapiji više bolesti. Pomaže kod dijabetesa, oboljenja organa za varenje, upale želudačne sluzokože, čira na želucu, oboljenja jetre i žučnih puteva, zatvora.

    Pivski kvasac trebalo bi uzimati bar dva puta godišnje, i to u trajanju od dva meseca, jer je toliko potrebno da se ispolji njegovo delovanje.
    U slučaju posebnih tegoba, uzima se dva puta dnevno do izlečenja.
    Božanski lek


    Nisu sve vrste kvasca korisne, neke mogu da izazovu i infekcije. U 16. veku lekari su suvi pivski kvasac nazivali "božanskim lekom". Pored hranljive, kvasac ima i dijetetsku vrednost


    KVASAC čini grupa gljiva koje oslobađajući ugljen-dioksid rastvaraju šećer na alkohol. Međutim, nisu sve vrste korisne. Pojedine mogu da izazovu i infekcije. Pivski kvasac koristi se za pravljenje hleba i napitaka. U jednom dokumentu iz 1555. godine p.n.e. pominje se da "blato" iz piva čuva telesno zdravlje, a u 16. veku lekari su suvi pivski kvasac nazivali "božanskim lekom".

    Izvor vitamina B

    Procesom prerade sirovog kvasca dobija se suvi pivski kvasac, koji predstavlja pravu riznicu hranljivih sastojaka: belančevina, amino-kiselina, ugljenih hidrata, minerala, oligoelemenata i vitamina. Najznačajnija komponenta pivskog kvasca su belančevine. Zove se pivski jer se pre nego što su upoznata njegova lekovita svojstva, koristio samo za proizvodnju piva. Sadrži velike količine vitamina B i tri važna elementa: selen koji usporava proces starenja, hrom za prevenciju dijabetesa i infarkta i glutamin koji pospešuje eliminaciju štetnih materija.


    Protiv stresa

    Zahvaljujući visokom sadržaju minerala i oligoelemenata koji su neophodni za normalno funkcionisanje svih procesa u organizmu, pivski kvasac predstavlja izvanredan dodatak prirodnoj hrani. Uz vitamine B-kompleksa, minerali deluju protiv stresa (magnezijum), osteoporoze (kalcijum), anemije (gvožđe) i drugih oboljenja. U pivskom kvascu zastupljeni su uglavnom složeni šećeri, pa zato može da se koristi i u ishrani dijabetičara.


    REGULIŠE HOLESTEROL
    Pored hranljive, kvasac ima i veliku dijetetsku vrednost, pa se koristi u lečenju bakterijskih i gljivičnih infekcija kože, organa za varenje, zapaljenja jetre i žučnih puteva. Ublažava predmenstrualne i klimakterične tegobe. Kao prirodni regulator holesterola, najefikasniji je u kombinaciji s medom i jabukovim sirćetom (po jedna supena kašika). Suvi pivski kvasac je i prirodni antibiotik jer kontroliše bakterije koje bi mogle da budu štetne za organizam, a istovremeno podstiče učinak bakterija korisnih za dobar rad creva. Samo jedna supena kašika dobrog pivskog kvasca zadovoljava dnevne potrebe ljudskog organizma.


    U službi lepote i zdravlja
    Kažu da je tajna lepote Grete Garbo skrivena u suvom pivskom kvascu, a ono što je sasvim sigurno jeste to da se njegovo dejstvo vidi na koži koju za kratko vreme čini čvrstom i blistavom. Pored toga, on pomaže i da akne brzo nestanu, a vrlo je efikasan kod ekcema, upala i infekcija kože. Takođe, jača zube, kosu i nokte, deluje antikancerogeno, a deluje i na zdravlje jetre jer čisti krv od toksina.

    Maska od kvasca

    Jednom u petnaest dana razmutite jednu kafenu kašičicu kvasca i isto toliko mleka. Napravite kompaktnu, ni previše gustu ni previše retku masu koju možete da namažete na lice. Ostavite da stoji 20 minuta dok se ne osuši, a zatim lice operite toplom vodom.

    Kao začin

    - Kašičicu kvasca pospite preko cerealija.

    - Umešajte ga u supu, pire ili grašak, sok od paradajza.

    - Kašičicu dodajte u kolač koji pečete.

    - Pospite po jogurtu ili siru.


    Bogat izvor minerala i gvožđa


    Kvasac otklanja umor i vraća energiju, snižava holesterol u krvi, a pomaže i kod ublažavanja bolova, gihta...Konzumiranje svežeg pekarskog kvasca treba izbegavati


    Među brojnim lekovitim namirnicama kvasac zauzima značajno mesto jer je izuzetno bogat hranljivim materijama. On je belančevinasti proizvod i sastoji se od živih organizama kvaščevih gljivica (Sacharomyces), za koje je karakteristično da se veoma brzo množe. Odličan je izvor belančevina, amino kiselina, prirodnog kompleksa B vitamina.


    Kvasac predstavlja pravi rudnik mineralnih sastojaka i jedan je od najbogatijih izvora organskog gvožđa. Osim vitamina A, C i E, sadrži čak sedamnaest drugih vitamina i sve vitamine B kompleksa. Nedostaje mu jedino vitamin B12, kojeg ima u mesu, jajima, mleku, iznutricama, pa je u ishrani ove namirnice dobro kombinovati sa kvascem. Kao svaka proteinska hrana, kvasac ima dosta fosfora koji iz organizma može da „uzima“ kalcijum i izazove njegov nedostatak. Da se to ne bi dogodilo, uz kvasac treba uzimati i namirnice bogate kalcijumom.


    Pekarski kvasac koji se sastoji od živih ćelija Sacharomyces cerevisiae. Koristi se u pripremi testa za hleb i pecivo, jer u toku fermentacije gljivice razlažu šećer u alkohol i ugljendioksid. Od ugljendioksida testo raste, dok ga alkohol čini mekšim. Ovaj kvasac je ujednačene, svetložute boje, prijatnog ukusa i mirisa. Rok trajanja mu je dve nedelje, jer za to vreme zadržava sva organoleptička svojstva i fermentativne sposobnosti. Suvi pekarski kvasac najčešće je u granulama i dobija se sušenjem svežeg pekarskog kvasca. Pre upotrebe mora da se potopi u vodu da bi narastao, a dobar suvi kvasac mora da bude ujednačene granulacije, ujednačene svetle krem boje, karakterističnog ukusa i mirisa. Rok trajanja mu je pola godine.

    Konzumiranje svežeg pekarskog kvasca treba izbegavati. Ćelije živog kvasca, zapravo, iscrpljuju vitamine B grupe iz creva i sve ostale vitamine iz organizma. Zbog toga je važno da se kvasac pravilno priprema i konzumira.


    Crpljenje vitamina iz organizma može da se spreči ukoliko se pet grama pekarskog kvasca prelije sa dve supene kašike vrele vode i tako ostavi da odstoji deset minuta. Zatim se smesa promeša i ostavi da se staloži. Bistra tečnost se pije, a talog baca. Ovako pripremljen kvasac može da se kombinuje sa vodom ili sokom, i uzima se neposredno pre obroka. Konzumiranjem kvasca na ovaj način smanjuje se zapremina želuca i unosi manja količina hrane. Ovo je dobra vitaminska dijeta za gubitak kilograma. Sa druge strane, oni koji žele da dobiju kilograme, ovako spremljen kvasac treba da uzimaju između obroka.

    Kvasac je dobar i za sve one koji se osećaju umorno, jer vraća energiju, otklanja umor i snižava holesterol u krvi ukoliko se kombinuje sa lecitinom iz soje. Pomaže i kod ublažavanja bolova, kostobolje, gihta, a olakšava i tegobe izazvane neurozama. Delotvoran je i kod prevencija i lečenja svih bolesti koje nastaju usled nedostatka vitamina B1, B2, B6 i biotina koji igra važnu ulogu u metabolizmu ugljenih hidrata, amino kiselina i masti.

    Kvasac je štetan za osobe sa Kronovom bolešću, jer podstiče pogoršanje simptoma. Najveće komplikacije nastaju kod pacijenata koji stvaraju antitela na kvasac, što ukazuje na određenu imuno ili alergijsku reakciju. Zato se preporučuje da pacijenti sa Kronovom bolešću izbegavaju hleb i strogo se pridržavaju propisane dijete.


    PROTIV AKNI I SUVE KOŽE

    Prisustvo biotina u kvascu odlično je u borbi protiv akni, a pomaže i kod suve kože. Ovi jednostavni recepti mogu vam pomoći:

    Protiv akni
    - jednu supenu kašiku pekarskog kvasca prelijte sa jednom supenom kašikom vrele vode i ostavite da odstoji pet minuta da se prohladi. U prohlađeni sadržaj zatim dodajte jednu kašičicu meda i četvrtinu kašičice želatina u prahu. Sve promešajte i brzo nanesite na lice, jer se ova maska zbog želatina brzo steže. Ostavite je na licu oko 20 minuta, a zatim uradite blagi piling i isperite mlakom vodom. Lice osušite blagim tapkanjem peškirom i nanesite odgovarajuću kremu.


    Za baršunast ten
    - Ako je koža izrazito suva, masi koja se sprema za akne dodajte još i žumance i jednu kašičicu maslinovog ulja. Sadržaj nanesite na lice, ostavite 20 minuta, isperite mlakom vodom i negujte odgovarajućom kremom.
    Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio, to znači da više nisi vredan mog vremena.

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ] DJ. Vesna®
    Odgovor Sa Citatom Odgovor Sa Citatom

  10. #29
     OFF 
    VIP
    Poeni: 406,386, Nivo: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 99.9%
    Dostignuća:
    OverdriveTagger First Class50000 Experience PointsSocialVeteran
    Nagrade:
    Posting Award
    Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna's Avatar
    Država
    Norway
    Registrovan
    Dec 2011
    Pol
    Zensko
    Zadnji Put Online : @
    Lokacija
    negde iznad zvezda
    Postovi
    59,575

    Uobičajeno Odg: Zdravlje i ishrana

    Kad vam se nešto gricka, uzmite orah, badem ili lešnik.


    Kad vam se nešto gricka, uzmite orah, badem ili lešnik.
    Lekari već odavno znaju da su sirovi koštunjavi plodovi melem za telo i da sadrže niz elemenata koji su vrlo važni za zdravlje.

    Ranije studije pokazale su da ljudi koji svakodnevno konzumiraju koštunjave plodove, ili njima potpuno zamene drugu hranu, gube više na težini i imaju manji obim struka, zbog čega se savetovalo da se ne konzumiraju preterano. Međutim, nova studija objavljena u američkom žurnalu za kliničku ishranu pokazuje da unos sirovih koštunjavih plodova ne mora da bude ograničen jer ni na koji način ne mogu da ugroze zdravlje, upravo suprotno.

    Zdravlje mozga

    Zbog velike količine vitamina E koštunjavo voće smatra se hranom za mozak, odnosno sprečava kognitivni pad, koji obično dolazi s godinama. Kikiriki je posebno dobar jer obiluje vitaminima iz grupe B, koji su takođe važni za mozak. Studija objavljena u britanskom žurnalu o ishrani pokazala je da su orasi dobri za jačanje radne memorije, sposobnost rešavanja problema i motoričke funkcije.

    Bore se sa stresom

    Orasi su bogati alfa-linolenskom kiselinom, pa štite srce u vreme velikog stresa, kad bi ono moglo da bude posebno ugroženo. Pored toga, stres obično dovodi do pada imuniteta, ali ako jedete bademe koji su bogati vitaminom E, vitaminima iz grupe B i magnezijumom, možete ga sačuvati, pa čak i ojačati.

    Čuvaju srce

    Bademi, lešnici, kikiriki, brazilski orasi i domaći orasi igraju veliku ulogu u smanjenju rizika od razvoja srčanih bolesti. Razlog za to je što orašasti plodovi mogu da snize štetan LDL holesterol, a osim toga, nude zdrave mononezasićene i polinezasićene masnoće i vlakna koja štite srce. Orašasti plodovi bogati su i argininom, aminokiselinom koja pomaže da krvni sudovi budu opušteni.

    Snižavaju holesterol

    Studija iz 2010, objavljena u listu koji se bavi internom medicinom, pokazala je da svakodnevno konzumiranje šoljice koštunjavih plodova snižava loš LDL holesterol za čak 7,4 odsto. Osim toga, koncentracija triglicerida takođe opada za više od 10 odsto.

    Protiv raka prostate

    Brazilski orasi, koji su puni selena, mogu pomoći i protiv uznapredovalog raka prostate, što je pokazala studija iz Holandije. Naime, muškarci koji su imali visoke količine selena u krvi, imali su 60 odsto manje šanse da imaju poodmakli rak prostate 17 godina kasnije.
    Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio, to znači da više nisi vredan mog vremena.

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ] DJ. Vesna®
    Odgovor Sa Citatom Odgovor Sa Citatom

  11. #30
     OFF 
    VIP
    Poeni: 406,386, Nivo: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 99.9%
    Dostignuća:
    OverdriveTagger First Class50000 Experience PointsSocialVeteran
    Nagrade:
    Posting Award
    Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna has a reputation beyond repute Vesna's Avatar
    Država
    Norway
    Registrovan
    Dec 2011
    Pol
    Zensko
    Zadnji Put Online : @
    Lokacija
    negde iznad zvezda
    Postovi
    59,575

    srce Odg: Zdravlje i ishrana

    Jedite đumbir


    Dodajte pola kašičice svežeg đumbira jelima, što bi moglo ublažiti čak i hronične glavobolje u roku od nedelju dana. Zasluge za to pripisuju se aktivnom sastojku gingerolu. Danske studije pokazale su da predstavlja snažnu protivupalnu hemijsku supstancu sličnu aspirinu, pošto blokira centre za bol u mozgu.

    Eterično ulje mandarine

    Tri puta dnevno jedan minut udišite slatki miris eteričnog ulja mandarine kako biste smanjili rizik od tenzijske glavobolje, koja se u najvećem broju slučajeva javlja barem jednom nedeljno. Aromatski sastav mandarine smiruje središnji nervni sistem, ali i opušta napeti vrat i mišiće.
    Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio, to znači da više nisi vredan mog vremena.

    [Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ] DJ. Vesna®
    Odgovor Sa Citatom Odgovor Sa Citatom

Informacija Teme

Users Browsing this Thread

Trenutno 1 korisnika pregleda ovu temu. (0 članova i 1 gosta)

     

Slične Teme

  1. Pravilna ishrana pasa
    Od Vesna u forumu Psi
    Odgovori: 1
    Zadnji Post: 09.10.2012, 21:13
  2. Ishrana protiv hemoroida
    Od Vesna u forumu Zdravlje
    Odgovori: 1
    Zadnji Post: 01.07.2012, 20:26
  3. Zdravlje i ishrana u vrelim danima
    Od Vesna u forumu Zdravlje
    Odgovori: 0
    Zadnji Post: 24.06.2012, 18:06
  4. Ishrana i zdravlje
    Od Vesna u forumu Zdravlje
    Odgovori: 31
    Zadnji Post: 13.03.2012, 08:00
  5. (Ne)pravilna ishrana
    Od Vesna u forumu Zdravlje
    Odgovori: 0
    Zadnji Post: 04.02.2012, 22:13

Članovi koji su pročitali ovu temu : 0

Nemate dozvolu da vidite spisak imena.

Tagovi za ovu Temu

Pravila Postanja

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts


O Nama

    Narodni radio, melem za uši ko ne sluša može da ga nađe na www.radiosumadinac.org

Preporučeni Linkovi

Pratite nas na

Twitter Facebook youtube Flickr DavianArt Dribbble RSS Feed



RSS RSS 2.0 XML MAP HTML
Loading...
Svaki korisnik ovog sajta odgovoran je za sadržaj poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za njihov sadržaj. Postavljanjem vaše poruke ili vašeg autorskog dela saglasni ste da ovaj sajt postaje distributer vašeg dela i odričete se mogućnosti njegovog povlačenja ili brisanja bez saglasnosti uprave sajta. Distribucija sadržaja sa ovog sajta je dozvoljena samo u nekomercijalne svrhe, uz obaveznu napomenu da je sadržaj preuzet sa ovog sajta i uz obavezno navođenje adrese RadioSumadinac.org. Kako je sajt ovih dimenzija nemoguće u potpunosti kontrolisati, ukoliko primetite materijal nad kojim Vi ili neko drugi već ima autorska prava, odmah nam se obratite i materijal će biti uklonjen. Za sve ostale vidove distribucije obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od vlasnika Sajta


Optimizovano za rezoluciju: 1920x1080