Aromaterapija

Aromaterapiju danas praktikuje sve više ljudi. Lako se primenjuje i vrlo lako je pronaći sve ono što je potrebno za aromaterapiju.

Za aromaterapiju treba da pripremite eterično ulje, destilovane esencijalne materije koje se nalaze u biljkama.



Aromaterapiju čini terapija uz pomoć mirisima. Upotreba eteričnih ulja se deli na 3 tipa:

* kupka sa eteričnim uljem
– natočite vodu u kadu i sipajte eterično ulje po svom izboru – pet do deset kapi će biti dovoljno. Efekat – bićete opušteniji, koža će Vam biti mirisna i glatka. Važno je da eterično ulje sipate tek kada u kadu natočite svu vodu, nikako ne pre, zato što eterično ulje može da ispari.

* eterično ulje pri masaži
- u količinu neutralnog baznog ulja (najbolje je bademovo ulje) sipajte tri do četiri kapi eteričnog ulja koje Vama odgovara. Ukoliko nemate nešto od navedenog, u posebnim prodavnicama možete da kupite već spremljene mase. Izaberite ulje koje se Vama najviše sviđa i koje će imati najbolji efekat na Vas.

* eterično ulje pri osvežavanju Vašeg doma
– osetite čaroban miris u svom domu. Možete da koristite keramički gorionik u koji se sipa voda i ulje. Ispod njega upalite sveću za noć i ubrzo ćete primetiti da se očaravajući miris širi celom sobom. Ukoliko nemate takvu posudu, može i ovako: u običnu posudu sipajte malo topliju vodu i eterično ulje.

Ulje od kamilice će Vam pomoći ako Vas boli glava, ulje od mandarine će pomoći kod problema sa probavom, ulje od eukaliptusa je pomoć kod prehlade, kao i ulje od lavande. Ulje od ruže blagotvorno utiče na depresivne osobe, uje čajevca pomaže kod herpesa, ulje sandalovine je odlično za lepotu kože i opuštanje posle stresnog dana. Izbor je Vaš, i potražite eterično ulje po svom izboru što pre! Videćete, bićete oduševljeni.