Namirnice za zdravu mladalacku kozu


Losos

Ukoliko jedete lososa jednom nedeljno, krema za podmlađivanje vam neće biti potrebna. Losos je bogat omega 3 mastima i pomaže u borbi protiv starenja. Značajan je zbog prostaglandina koji sprečavaju upale i isušivanje kože.

Semenke suncokreta

Semenke suncokreta su bogate bazičnim masnim kiselinama koje su potrebne suvoj koži ili koži sa flekama. Takođe, sadrže cink koji potpomaže zaceljivanje, kolagen, vitamin E i selen. Ako često jedete semenke suncokreta, vaša koža će sigurno izgledati zdravije i lepše.

Avokado

Avokado je dobar izvor antioksidanata koji usporavaju starenje. Sadrži glutation koji ima detoksikaciono dejstvo i vitamin E. Pored ovoga, avokado je dobar izvor vitamina C, B6 i magnezijuma koji je značajan za gradnju hormona sreće, serotonina i dopamina.

Pomorandže

Pomorandže su bogate vitaminom C. Ovaj vitamin je jedan od najmoćnijih antioksidanata. Pomaže u izgradnji kolagena, koji je značajan za zategnut izgled kože. Vitamin C štiti od virusnih infekcija, srčanih bolesti, katarakte i bronhitisa. Pojedite dve pomorandže dnevno i zadovoljićete dnevne potrebe za vitaminom C.

Borovnice

Borovnica se nalazi na vrhu liste obojenog voća po sadržaju antioksidanata. Bogate su vitaminom C i glikosaminoglikanom koji održava elastičnost kože. Jedite ih kad god možete i dekorativna kozmetika vam neće biti potrebna.

Spanać

Antioksidanti, lutein i zeksantin koje sadrži spanać usporavaju starenje i produžavaju život. Istraživanja su dokazala da je spanać koristan u borbi protiv slabljenja vida, pa ga treba jesti stalno.