Bore -sprecite ih


Цигарете избаците из куће, кафу замените топлом шољом какаоа, спавајте на леђима и не излазите из куће без слоја креме са високим фактором уколико желите да одложите долазак дубоких бора!

Гени диктирају како ће нам кожа остарити, али начин живота може убрзати дегенеративне процесе на лицу, упозоравају стручњаци и наводе листу навика којих се боље што пре отарасити.


Није тајна да дубоке боре и ситне линије око очију и усана „нападају" пушаче пре него оне који се клоне дуванског дима. Један од узрока је шкиљење, како би се очи заштитиле од дима, као и стискање усана током уживања у цигарети.

Такође, новија истраживања показала су да никотин и друге штетне материје утичу на смањење стварања еластина и колагена и до 40 одсто!

Какао уместо кафе и боре постају немоћне

Кожа пушача почиње да се бора већ у 20. години, па стручњаци као прво решење у борби против тог знака старења саветују да се што пре отарасите цигарета.

Флавоноиди који се налазе у какаоу одлични су савезници лепој кожи. Те материје чине крвне судове еластичним што доводи до бољег допремања крви унутрашњим органима и кожи.

Студија немачких научника објављена у часопису Journal of Nutrition открила је да су испитаници који су редовно пили какао уместо кафе, имали, не само глатку кожу, већ је њихов највећи орган био отпорнији на оштећења изазвана сунчевом светлошћу.

Један од најбољих пријатеља младалачког изгледа је сан. Међутим, уколико стално спавамо на страни или потрбушке, прилично повећавамо шансе за настанак трајних дубоких бора. Да бисте спречили појаву таквих бора спавајте на леђима.Уколико много шкиљите обавезно што пре посетите офталмолога, ако не због вида, онда макар да бисте спасли лице непотребних линија око очију.

Тамни печати и пегице очигледан су утицај штетног дејства сунчеве светлости, алионо што многи не знају, истичу стручњаци, је да су УВ зраци главни кривци бора.

Боље наочаре или сочива него боре око очију којима ни најјачи антирид ништа не може

Чак и у аутомобилу и градском превозу изложени смо зрацима којих је боље да се кријемо, а о „небезбедном" ходу улицом да и не говоримо. Једини спас је крема са високим фактором заштите.