Sport utice na seksualnostDugo sedenje znatno smanjuje seksualni potencijal muškarca, a jedan od razloga je i taj što većina nosi tesne pantalone


Ako želite da poboljšate seksualni život, potrebno je da energiju usmerite na nekoliko frontova.

Važno je da pre svega vodite računa o zdravlju i sprečite pad imuniteta, da smanjite unos alkohola, gaziranih sokova, mesa i mesnih prerađevina, da pokušate da se opustite i oslobodite od stresa, kao i da se više fizički aktivirate.

Istraživanja pokazuju da dugo sedenje znatno smanjuje seksualni potencijal muškarca, a jedan od razloga je i taj što većina nosi tesne pantalone i u sedećem položaju vrši jak pritisak na reproduktivne organe.


Kada se to praktikuje godinama, može da dođe do impotencije i slabljenja erektivne funkcije.

Redovna fizička aktivnost izuzetno pozitivno utiče na seksualnu moć, a prema statistikama, muškarci čiji obim struka ne prelazi 1,07 m imaju znatno ređe problema sa erekcijom nego gojazni.

Kombinacija cigareta, kafe i alkohola je pogubna za seksualni život predstavnika jačeg pola, jer povećava nivo holesterola i krvni pritisak, a istovremeno smanjuje potenciju.

Pivo, s druge strane, spušta krvni pritisak i dovodi do pospanosti, pa je čaša crnog vina najbolje rešenje kada je alkohol u pitanju.

Pojačava cirkulaciju i blagotvorno deluje na kardiovaskularni sistem.

Preterano konzumiranje soli vremenom dovodi do oštećenja krvnih sudova, pa ograničite unos slanih zanimacija, kao i namirnica bogatih veštačkim šećerom i mastima.